Redmi'nin üst seviye telefonu uygun fiyatla satışa çıkabilir

Redmi
Redmi

Xiaomi'nin klasik ürün ailesinden çıkarak bağımsız bir marka haline getirilen Redmi'nin ilk modeli 10 Ocak'ta tanıtılacak. Ancak bunun öncesinde ürünün sınıfı ve fiyatıyla alakalı ipuçları gelmeye devam ediyor.

Son birkaç yıldır Redmi serisinde yepyeni telefonlarını sergileyen Xiaomi, bugün gelinen noktada işleri biraz daha ileri taşıyor. Geçen hafta bahsettiğimiz gibi fiyat / performans segmentindeki ürünlerle sıkça karşılaştığımız Redmi ailesi yeni bir marka halini alıyor. Bu markada daha önceki modelleri temel alan ürünlerin duyurulması bekleniyor. İlk telefonun tanıtımı 10 Ocak'ta. Ama bunun öncesinde ürünün satış fiyatına ilişkin sızıntılar gelmeye başladı.

Redmi'nin 10 Ocak'ta tanıtılacak olan ilk modelinin 400 dolar seviyesinde bir fiyata sahip olması bekleniyor.
Redmi'nin 10 Ocak'ta tanıtılacak olan ilk modelinin 400 dolar seviyesinde bir fiyata sahip olması bekleniyor.

Fiyatları düşürecek

Xiaomi Kurucusu Lei Jun'ın Çin sosyal medyası Weibo'da yaptığı bir paylaşım, telefonun konumlandırılmasına ve fiyatına dair ipuçları veriyor. Tahminlere göre yeni telefon Redmi Pro 2 ve Redmi 7 arasında bir sınıflandırmaya sahip olabilir. Bu da aslında fiyatın 400 dolar civarında olacağı anlamına geliyor.

Redmi'nin özellikle fiyat politikasıyla yeni müşterileri kazanması bekleniyor. Yani diğer bir değişle Redmi artık Xiaomi'den ayrılarak kendine 'daha uygun fiyatlı telefonlar' pazarında yer açmak istiyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >