Rehber: Android telefonlar için en iyi web tarayıcılar

Android
Android

Android akıllı telefonlarda Google Play'den ücretsiz şekilde indirilebilen birçok farklı web tarayıcı alternatifi var.

● Google Chrome, Mozilla Firefox ve Opera başta olmak üzere her uygulamanın kendine has özellikleri bulunuyor. Detaylar haberimizde:

Listeleme:

  • 1- Opera
    2- Opera Touch
    3- Ecosia Browser
    4- Microsoft Edge
    5- DuckDuckGo
    6- Chrome Beta
    7- Firefox
    8- Puffin Browser Free
    9- Dolphin Browser

Opera neredeyse 20 yıldır masaüstü platformlarda hizmet veriyor ve uzunca bir süredir Android platformunda ücretsiz olarak benzer özellikler sunuyor. Birden fazla cihazla senkronize olan uygulama, akıllı telefonlardaki tarayıcı geçmişini, bilgileri ve diğer tüm detayları masaüstü Opera'dan da görüntülenmesini sağlıyor. Tabii bunlara yer bildirimleri de dahil.

Ancak Opera'nın en önemli özelliği başlıkta da yer aldığı gibi veri tasarrufu. Opera Mini olarak isimlendirilen bu özellik, mobil cihazlarda fotoğrafları ve videoları sıkıştırıp daha az kota harcamayı sağlıyor.

Opera İndir (Google Play)

Opera cephesindeki diğer bir alternatif ise Opera Touch. Özellikle esnek bir şekilde mobil web tarayıcıyı tek elle kullanmak isteyenler için tasarlanmış olan uygulama, hareket halindeyken web gezintisi yapmayı kolaylaştırıyor.

Opera Touch İndir (Google Play)

Ecosia, 'çevre dostu' oluşuyla ön plana çıkıyor. Ecosia'nın kendi arama sistemini kullanarak yapılan aramalar esasında ağaç dikilmesine vesile oluyor. Çünkü bu tarz web taramaları ağaç dikmeye yönelik kurulan bir fona katkıda bulunuyor. Elde edilen kârın %80'lik kısmıyla 2020 yılına kadar milyarlarca yeni ağaç dikilmesi hedefleniyor.

Google Chrome kullanıcılarının aşina olduğu tasarım ve özelliklerle gelen web tarayıcı, şeffaflık sebebiyle tüm ağaçlar için harcanan tutarları mali rapor şeklinde yayınlıyor.

Ecosia Broeser İndir (Google Play)

Microsoft Edge, diğer birçok web tarayıcısında olduğu gibi bilgisayarla senkronize olarak çalışıyor. Bu da verilerin doğrudan tümünün diğer cihazlarla eşleşmesini sağlıyor. Ayrıca okumayı kolaylaştırması için bir metinokumamodu ve QR kod okuyucu barındırıyor. Öte yandan sesli arama özelliğiyle aramaları kolaylaştırmak mümkün hale geliyor. Tüm bunlara ek olarak favori içeriklere kolayca erişebilmek adına HubView isimli bir özellik de sunuluyor.

Microsoft Edge İndir (Google Play)

Facebook'un veri skandalları sonrası 'internet güvenliği' her zamankinden daha fazla ön plana çıktı. Mobil tarafta da elbette güvenlik büyük önem taşıyor. DuckDuckGo ise bu noktada en başarılı seçenekler arasında yer alıyor. Bu mobil web tarayıcısı kısaca maksimum güvenlik ve gizlilikle internette sörf yapmayı sağlıyor. Tamamen açık kaynaklı olarak tasarlanan DuckDuckGo, kullanıcıların tarayıcı geçmişini izlemiyor ve reklamları buna göre belirlemiyor.

DuckDuckGo İndir (Google Play)

Chrome Beta, temelde Google Chrome'un yeniliklere açık bir beta versiyonu olarak değerlendirilebilir. Böylece isteyen kullanıcılar Chrome Beta üzerinden yeni detaylara erişebildiği gibi geribildirim de sağlayabiliyor.

Chrome Beta İndir (Google Play)

Firefox, masaüstünde olduğu gibi mobilde de en başarılı web tarayıcılar arasında yer alıyor. Kapsamlı özelliklerin yanı sıra kişiselleştirme seçenekleriyle ön plana çıkan mobil tarayıcı, gizlilik ve paylaşım seçenekleri konusunda da hayli iddialı.

Firefox İndir (Google Play)

Puffin Web Tarayıcısı, Firefox kadar olmasa da özelleştirilebilir yapısıyla ön plana çıkıyor. Ancak en büyük özelliği hız. Mobil cihazlarda çok hızlı bir şekilde web sayfalarına erişmek isteyenler Puffin'i deneyebilir. Olumsuz yönlerden biri ise alt kısmında reklamların yer alması.

Puffin Browser Free İndir (Google Play)

Listenin son sırasında Dolphin Browser yer alıyor. Bilhassa kullanıcı deneyimini hedefleyen yapısıyla başarılı seçenekler arasında yer alan bu uygulama, eski web siteleri için Flash Player'ı destekliyor.

Dolphin Browser İndir (Google Play)

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >