Rehber: Apple AirPods'un 7 can alıcı özelliği

Apple AirPods

İki yıl önce çıkmış olmasına karşın Apple'ın kablosuz kulaklığını ülkemizde yeni yeni satın alan çok fazla kişi var. Bu sebeple özellikleri ele almakta yarar var. Karşınızda AirPods'un 7 can alıcı özelliği.

Apple'ın iki yıl önce tanıttığı kablosuz kulaklığı AirPods, dünya genelinde büyük ilgi görmüş ve önemli bir satış başarısı elde etmişti. Yeni nesil AirPods ile ilgili bilgiler gelirken kulaklığı yeni yeni satın alan çok fazla kullanıcı var.

Dolayısıyla AirPods'un tüm özellikleri ne yazık ki birçok kişi tarafından bilinmiyor. Bu rehber sayesinde Apple'ın kablosuz kulaklığına ilişkin detaylara kolayca erişebilirsiniz.

Listeleme yapalım:

  • 1- Apple olmayan cihazlarla AirPods'ların eşleşmesi nasıl yapılır?
    2- Pil seviyesi nasıl kontrol edilir?
    3- Kayıp AirPods nasıl bulunur?
    4- AirPods'un adı nasıl değiştirilir?
    5- AirPods'ların çift dokunma özelliği nasıl aktifleştirilir?
    6- AirPods'ların şarj durumu nasıl anlaşılır?
    7- AirPods'ların şarj durumu nasıl anlaşılır?

AirPods'lardaki özel teknoloji, herhangi bir Apple ürünüyle kullanımı önemli oranda kolaylaştırıyor. Fakat, Android telefon ya da Windowsbilgisayarlarla da bu kablosuz kulaklığı kullanabilmek mümkün.

AirPods'ları herhangi bir cihazla eşleştirmek için her iki kulaklık da kutu içindeyken kapağı açın ve ardından beyaz durum ışığı yanıp sönmeye başlayana kadar kasanın arkasındaki küçük düğmeye basılı tutun. Daha sonrasında kablosuz kulaklık doğrudan Bluetooth kapsamına giriyor ve arama gerçekleşiyor; ardından eşleşme tamamlanıyor.

AirPods'lar minik yapısı ve kablosuz oluşu sayesinde kolayca kaybolabiliyor. Hemen panik yapmamakta yarar var. iPhone'umu Bul uygulaması üzerinden görüntüleyebilmek mümkün. Üstelik bu noktada AirPods'larda ses çaldırıp arayabilirsiniz.

Sol ya da sağ kulaklığın tamamen kaybolduğunu düşündüğünüzde ve bulamadığınızda ise tek çözüm aynısını Apple'a tek şekilde sipariş etmek; bunun fiyatı 69 dolar.

Bir önceki seçenekte olduğu gibi aynı menü üzerinden AirPods'a iki kez dokunulduğunda gerçekleşecek olan işlevi birkaç farklı seçenekle aktif edebilirsiniz.

Bu işlevler şöyle:

  • Siri'yi çalıştır
    Ses içeriğini oynat, duraklat ya da durdur
    Parçayı atla
    Bir önceki parçaya dön

Şarj durumunun diğer bir göstergesi ise kutu içindeki ışık. Şarj ederken kırmızı olarak aydınlanan bu uyarı göstergesi, şarj tamamlandığında ise yeşile dönüyor.

Bu yöntemler sayesinde AirPods'u yeni alan kişiler özelliklerden faydalanabilir ve bilmediklerini öğrenebilir. Hepsi bu kadar...

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >