Tanıtıma saatler kaldı: İşte Samsung Galaxy Note 8'in bilinen tüm ayrıntıları!

Samsung Galaxy Note 8
Samsung Galaxy Note 8

Bu akşam Türkiye saatiyle 18:00'de gerçekleşecek olan etkinlikle birlikte Samsung'un yeni tepe seviyesi Galaxy Note 8 modeli tanıtılıyor; bugüne kadar ortaya çıkan gelişmeleri baz alarak telefonun tüm detaylarını sizler için bir araya getirdik.

Güney Kore merkezli Samsung, geçtiğimiz Mart ayı sonunda New York'ta bir etkinlik düzenlemiş; Galaxy S serisine Galaxy S8 ve Galaxy S8+ modellerini dahil etmişti. Bu aşamadan sonra Samsung ekosistemindeki kullanıcıların büyük bir bölümü S-Pen desteğiyle öne çıkan Galaxy Note'un yeni üyesini beklemeye başladı. Nihayet beklenen gün geldi, Galaxy Note 8 bu akşam Türkiye saatiyle 18:00'de sahneye çıkıyor!

Şu ana kadar telefonla alakalı birçok farklı detay netleşmiş durumda. Zira; sızan ekran görüntüleri, yapılan testler ürünün tasarım ve teknik detaylarını açığa çıkardı. İşte şu ana kadar elde edilen bilgiler ışığında Galaxy Note 8'in tüm özellikleri...

Dipnot: Samsung Galaxy Note 8 tanıtımının gerçekleştirilmesiyle birlikte tüm ayrıntıları listeli bir şekilde haber olarak paylaşacağız; takipte kalın. : )

Teknik Özellikler: Samsung Galaxy Note 8
Esasında hayli uzunca bir süredir Samsung Galaxy Note 8'in çok güçlü bir yonga setiyle geleceği biliniyordu. Bu kapsamda telefonda Qualcomm'un tepe seviyesi Snapdragon 835 ile sunulması bekleniyor. Ancak bir de Samsung Exynos opsiyonu var. Teknik detayların tamamı ise şu şekilde:Ekran: 6.3 inç'lik (Super AMOLED yapı, 16 milyon renk desteği, 1440 x 2960 piksel çözünürlük, 522 PPI piksel yoğunluğu, %83.1 ekran-gövde oranı, çoklu dokunmatik yapı, Corning Gorilla Glass 5 cam koruması) ekranPlatform: Samsung Exynos 8895 (Uluslararası) / Qualcomm Snapdragon 835 (Amerika ve Çin)İşlemci: 8 çekirdekli 2.9 GHz'lik Cortex-A53 ve 4 çekirdekli 2.1 GHz'lik Cortex-A57 RAM: 6 GBDepolama: 64 GB / 128 GB / 256 GBEk depolama: MicroSD kart slotu ile ek 256 GBArka kamera: Çift 12 MP'lik (f/1.7 ve f/2.4 diyafram açıklığı; optik görüntü sabitleme, otomatik netleme, 2X optik yakınlaştırma, 4K video, çift LED flaş)Ön kamera: 8 MP (f/1.6 diyafram açıklığı)Ses: 24-bit/192 KHz / aktif gürültü engellemeli mikrofonKablosuz bağlantı teknolojileri: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, çift kanal / Wi-Fi Direct ve hotspot - Bluetooth 5.0 (SA2DP, EDR ve LE destekli) - NFC temassız bağlantıKablolu bağlantı teknolojileri: USB 3.1 Type C (1.0) ve 3.5 mm kulaklık çıkışıEk özellikler: S-Pen kalem desteği, göz tarayıcı, parmak izi okuyucu, sensörler, su geçirmezlikBatarya: 3300 mAh kapasiteRenk seçenekleri: Gece siyahı, altın, gri, derin deniz mavisiBoyutlar: 162.5 x 74.6 x 8.5 mmİşletim sistemi: Android 7.1 (Nougat)Muhtemel satış fiyatı: 1000 Euro (Türkiye değil, uluslararası)Muhtemel satış tarihi: Kasım 2017
Teknik Özellikler: Samsung Galaxy Note 8 Esasında hayli uzunca bir süredir Samsung Galaxy Note 8'in çok güçlü bir yonga setiyle geleceği biliniyordu. Bu kapsamda telefonda Qualcomm'un tepe seviyesi Snapdragon 835 ile sunulması bekleniyor. Ancak bir de Samsung Exynos opsiyonu var. Teknik detayların tamamı ise şu şekilde:Ekran: 6.3 inç'lik (Super AMOLED yapı, 16 milyon renk desteği, 1440 x 2960 piksel çözünürlük, 522 PPI piksel yoğunluğu, %83.1 ekran-gövde oranı, çoklu dokunmatik yapı, Corning Gorilla Glass 5 cam koruması) ekranPlatform: Samsung Exynos 8895 (Uluslararası) / Qualcomm Snapdragon 835 (Amerika ve Çin)İşlemci: 8 çekirdekli 2.9 GHz'lik Cortex-A53 ve 4 çekirdekli 2.1 GHz'lik Cortex-A57 RAM: 6 GBDepolama: 64 GB / 128 GB / 256 GBEk depolama: MicroSD kart slotu ile ek 256 GBArka kamera: Çift 12 MP'lik (f/1.7 ve f/2.4 diyafram açıklığı; optik görüntü sabitleme, otomatik netleme, 2X optik yakınlaştırma, 4K video, çift LED flaş)Ön kamera: 8 MP (f/1.6 diyafram açıklığı)Ses: 24-bit/192 KHz / aktif gürültü engellemeli mikrofonKablosuz bağlantı teknolojileri: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, çift kanal / Wi-Fi Direct ve hotspot - Bluetooth 5.0 (SA2DP, EDR ve LE destekli) - NFC temassız bağlantıKablolu bağlantı teknolojileri: USB 3.1 Type C (1.0) ve 3.5 mm kulaklık çıkışıEk özellikler: S-Pen kalem desteği, göz tarayıcı, parmak izi okuyucu, sensörler, su geçirmezlikBatarya: 3300 mAh kapasiteRenk seçenekleri: Gece siyahı, altın, gri, derin deniz mavisiBoyutlar: 162.5 x 74.6 x 8.5 mmİşletim sistemi: Android 7.1 (Nougat)Muhtemel satış fiyatı: 1000 Euro (Türkiye değil, uluslararası)Muhtemel satış tarihi: Kasım 2017
Tasarım: Samsung Galaxy Note 8
Samsung Galaxy Note 8'in tasarımı esasında doğrudan Galaxy S8 ve Galaxy S8+ modellerini temel alıyor. Dolayısıyla ekran - çerçeve ve sonsuz ekran yapısından tutun da, telefonun diğer fiziksel detaylarına kadar birçok özellik esasında Galaxy S8 serisini temel alıyor. Yani esasında tasarım ve fiziksel anlamda çok önemli değişikliklerin sunulması beklenmiyor. Elbette Galaxy S serisinde ekran kenarlarındaki ovalleştirme bu telefonda da aynı şekilde geçerli.
Tasarım: Samsung Galaxy Note 8 Samsung Galaxy Note 8'in tasarımı esasında doğrudan Galaxy S8 ve Galaxy S8+ modellerini temel alıyor. Dolayısıyla ekran - çerçeve ve sonsuz ekran yapısından tutun da, telefonun diğer fiziksel detaylarına kadar birçok özellik esasında Galaxy S8 serisini temel alıyor. Yani esasında tasarım ve fiziksel anlamda çok önemli değişikliklerin sunulması beklenmiyor. Elbette Galaxy S serisinde ekran kenarlarındaki ovalleştirme bu telefonda da aynı şekilde geçerli.
Ek detaylar: Samsung Galaxy Note 8
Galaxy Note serisini Galaxy S serisinden ayıran en belirgin özellik elbette S-Pen. Galaxy Note 8'de bu kalem yenilenmiş bir şekilde sunuluyor. Dolayısıyla artık çok daha hassas çizimler yapılabileceği aşikar.
Ek detaylar: Samsung Galaxy Note 8 Galaxy Note serisini Galaxy S serisinden ayıran en belirgin özellik elbette S-Pen. Galaxy Note 8'de bu kalem yenilenmiş bir şekilde sunuluyor. Dolayısıyla artık çok daha hassas çizimler yapılabileceği aşikar.
Samsung Galaxy Note 8 patlar mı?
Samsung, geçtiğimiz sene Galaxy Note 7'nin batarya patlama sebebiyle çok zor günler geçirmiş, ağır yaralar almıştı. Ancak testlerin sıkılaştırılması ve bataryaların ince eleyip sık dokunması sebebiyle Galaxy Note 8'de bataryaya dair herhangi bir sorun olmayacağı rahatlıkla söylenebilir. Elbette Galaxy Note 7 sonrasında kullanıcıların büyük bir bölümü Galaxy Note 8 alırken bu konudan endişe duyacak, gayet normal. Ancak Samsung'un, Note serisinin son modeliyle çizilen imajı bu yeni telefonla düzelteceği de aşikar.
Samsung Galaxy Note 8 patlar mı? Samsung, geçtiğimiz sene Galaxy Note 7'nin batarya patlama sebebiyle çok zor günler geçirmiş, ağır yaralar almıştı. Ancak testlerin sıkılaştırılması ve bataryaların ince eleyip sık dokunması sebebiyle Galaxy Note 8'de bataryaya dair herhangi bir sorun olmayacağı rahatlıkla söylenebilir. Elbette Galaxy Note 7 sonrasında kullanıcıların büyük bir bölümü Galaxy Note 8 alırken bu konudan endişe duyacak, gayet normal. Ancak Samsung'un, Note serisinin son modeliyle çizilen imajı bu yeni telefonla düzelteceği de aşikar.
Samsung Galaxy Note 8'in fiyatı ne olacak?
Teknik özellikler kısmında da belirttiğimiz üzere uluslararası fiyatlandırmaların 1000 euro seviyesinde olması bekleniyor. Bu da esasında telefonun ülkemizdeki fiyatının hayli yüksek olacağını söylemek için yeterli bir rakam. Zira vergiler ve diğer detaylarla birlikte ürünü doğrudan Türkiye'den satın alacakların hayli yüksek meblağlar ödeyeceği kolayca öngörülebiliyor. Elbette depolama alanı gibi opsiyonlar sonucunda bu fiyatın yükselmesi de muhtemel.
Samsung Galaxy Note 8'in fiyatı ne olacak? Teknik özellikler kısmında da belirttiğimiz üzere uluslararası fiyatlandırmaların 1000 euro seviyesinde olması bekleniyor. Bu da esasında telefonun ülkemizdeki fiyatının hayli yüksek olacağını söylemek için yeterli bir rakam. Zira vergiler ve diğer detaylarla birlikte ürünü doğrudan Türkiye'den satın alacakların hayli yüksek meblağlar ödeyeceği kolayca öngörülebiliyor. Elbette depolama alanı gibi opsiyonlar sonucunda bu fiyatın yükselmesi de muhtemel.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >