Samsung, ‘otomobil üretecek’ iddialarına cevap verdi

​Samsung, ‘otomobil üretecek’ iddialarına cevap verdi

Dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden Güney Koreli Samsung, geçtiğimiz hafta içerisinde birçok farklı platformdan dillendirilen ‘otomobil üretecekler’ iddiaları için bir açıklama yaptı. Otomobil üretmeyeceklerini, yalnızca parçalara verilen önemi artıracaklarını ifade eden şirket, dedikoduların da önüne geçmiş oldu.

Elektrikli ve otonom otomobil sektörüne giriş yapacağına dair iddialarla geçtiğimiz haftanın gündemini oluşturmayı başaran Samsung, bu dedikodulara yanıt vermek amacıyla bir açıklama yayınladı. Söylentilerde, birçok farklı firma için teknolojik parçalar üreten Samsung’un, bir üreticiyi tamamen satın alarak otomobil sektörüne giriş yapacağı iddia ediliyordu. Samsung, açıklamasında bu iddiaların gerçeklik payı taşımadığını ifade etti.

Samsung, otonom araç sektörüne gireceği iddiasıyla birçok yatırımcıyı heyecanlandırmıştı.
Samsung, otonom araç sektörüne gireceği iddiasıyla birçok yatırımcıyı heyecanlandırmıştı.

Sürüş kontrol sistemleri için gerekli araçlar geliştirilecek

Dört farklı ve büyük bölgede yüklü miktarlarda yatırım yapacağı söylenen Samsung, iddialara göre otonom araçlar konusuna ayrı bir önem veriyordu. Buna dair, Samsung’un elektrikli ve otonom araç üretimleri yapan bir firma almayı düşündüğü, bünyesinde bu firmaya yer vererek sektörü yakalama amacında olduğu da dillendiriliyordu. Samsung’un özel bir açıklama ile tüm bu iddia ve ipuçlarını yalanlayarak, çalışanlarına konuya dair herhangi bir planlarının bulunmadığını ifade etmesi dedikoduları tamamen dindirdi. Bu doğrultuda şirket, şu an için yürüttüğü otomotiv parçaları işine devam edecek ve işinin bir kolu olarak sürüş kontrol sistemleri için gerekli araçları geliştirmeye devam edecek.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >