Söylenti: Google, AirPods'a benzer bir kablosuz kulaklık tasarlıyor

Google Assistant
Google Assistant

Son söylentilere göre Google da Apple'ın AirPods kablosuz kulaklığına benzer yapıda bir ürün geliştiriyor. Ancak yazılım devi bu noktada AirPods'tan farklılaşan detaylar da barındırıyor; bunlardan biri ise fiziksel düğmeler...

Apple; geçtiğimiz sene iPhone 7 ve iPhone 7 Plus ile birlikte AirPods kablosuz kulaklıklarını tanıtmış, akabinde de ürünleri satışa çıkarmıştı. Tasarım kısmında yıllardır iPhone'ların kutu içeriğinde gelen EarPods kulaklıkları baz alan Cupertino merkezli şirket; W1 çipi sayesinde kablosuz kulaklığı Bluetooth 4.0 teknolojisiyle birlikte olabildiğince efektif hale getirmiş durumda. Çift optik sensör, hareket sensörü ve hüzmelemeli mikrofon özelliklerine sahip olan AirPods, elbette rakiplerin de harekete geçmesine sebep oldu. Son olarak Google'ın AirPods benzeri bir kablosuz kulaklık üzerinde çalıştığı da ortaya çıktı.

Apple AirPods tüm yönlendirmeleri Siri sesli asistan üzerinden gerçekleştirebilirken; Google'ın kulaklığı ise bu noktada tahmin edilebileceği üzere Assistant desteğiyle birlikte gelecek. Bu sayede mikrofon üzerinden algılanan her kelime ya da cümle bir komuta dönüştürülecek. Ancak bu noktada sanal asistanın hayli güçlenmesi gerekiyor; çünkü şu anda kesinlikle Siri'ye kafa tutabilecek seviyede değil.

Google'ın kablosuz kulaklığı yapay zekayla donatılan ve sürekli olarak öğrenen Assistant'a destek verecek.
Google'ın kablosuz kulaklığı yapay zekayla donatılan ve sürekli olarak öğrenen Assistant'a destek verecek.

Google'ın bu alanda kendini gösterebilmesi için geliştirilen kulaklıkta Apple AirPods'tan farklı çeşitli özellikler sunması şart. İşte bu noktada da devreye fiziksel düğmeler giriyor. Böylece ses açma - ses kısma gibi temel işlevler bu tuşlar vasıtasıyla gerçekleştirilebiliyor.

Önümüzdeki süreçte Google'ın sanal asistan destekli kablosuz kulaklığıyla alakalı daha fazla detayın ortaya çıkması bekleniyor; zira şu an ortaya çıkan bilgiler bir "söylentiden" öteye geçemiyor. Önümüzdeki aylarda yeni nesil Pixel akıllı telefonlarını tanıtacak olan yazılım devinin bu etkinliklerle birlikte kablosuzkulaklığı da sahneye çıkarabileceği öngörülüyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >