Teknoloji devi Apple, dünyanın en değerli markası seçildi

Apple
Apple

Son 4 yılın en değerli markası olarak zirvede bulunan Apple’ın konumu bu sene de değişmedi. Sürekli büyüyerek rakiplerine fark atmayı başaran marka 2017 yılında yüzde 3’lük büyüme sağladı.

En değerli markaların bulunduğu listenin ilk 10 sırasında toplam 7 teknoloji şirketi bulunuyor. Yeni dünya düzeninde teknolojinin önemini bir kez daha hatırlatan bu tabloya herhangi bir marka ile girebilmek de çok önemli. Öyle ki tabloda ilk sıralarda yer alanlar, çoğu devletin yıllık ihracatından daha fazla gelire sahip markalardan oluşuyor.

Dünyanın en değerli markaları listesinde en büyük otomobil markası da Toyota oldu.
Dünyanın en değerli markaları listesinde en büyük otomobil markası da Toyota oldu.

Araştırma şirketi Interbrand’ın yayınladığı 100 markanın bulunduğu listede birinci sırada bulunan Apple’ın en yakın takipçisi dünyanın en fazla kullanılan arama motoru Google oldu. Marka değeriyle 184 milyar dolarlık bir rakama ulaşmayı başaran teknoloji devi bu yıl yüzde 3’lük bir büyüme sağladı. 141 milyar dolarlık değere sahip Google’ın büyüme oranı ise yüzde 6 oldu. Mobil pazarda Apple’dan çok daha fazla telefon satarak bu alanda dünyada ilk sırada yer alan Samsung ise bu tabloda 56 milyar dolarla 6.sırada yer aldı.

Bu markaların geleceği hakkında bir fikriniz var mı? Önümüzdeki yıl bu sıralamanın değişeceğini düşünüyor musunuz?

Interbrand'in resmi sayfasına giderek tabloyu ayrıntılı olarak incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >