Tesla araçlarına rakip olabilecek en iyi elektrikli otomobiller

Elektrikli otomobiller
Elektrikli otomobiller

Elektrikli otomobil denilince akla ilk gelen marka olmayı başaran Tesla Motors, dev otomotiv şirketlerinin de iştahını kabartıyor. Biz de Tesla'ya rakip olarak üretilen otomobiller arasından en iyi elektrikli otomobilleri seçtik.

İşte dev otomobil markaları tarafından Tesla'ya rakip olmak için üretilen en iyi elektrikli otomobiller...

2019'da yollarda olması bekleniyor

                                    
                                    
                                    Porsche’nin giriş seviyesi Panamera ve Tesla Model S 75D gibi araçların fiyatlarına yakın olan Mission E’nin satış rakamlarının da yüksek olacağı düşünülüyor.

  
En erken 2019 yılında yollarda olması beklenen aracın gelişiminin ikinci aşamasında olunduğu belirtildi. 0’dan 100’e 3,5 saniyenin altında çıkan otomobilin tek bataryayla gidebildiği menzilin ise 500 kilometre olduğu belirtildi.
2019'da yollarda olması bekleniyor Porsche’nin giriş seviyesi Panamera ve Tesla Model S 75D gibi araçların fiyatlarına yakın olan Mission E’nin satış rakamlarının da yüksek olacağı düşünülüyor. En erken 2019 yılında yollarda olması beklenen aracın gelişiminin ikinci aşamasında olunduğu belirtildi. 0’dan 100’e 3,5 saniyenin altında çıkan otomobilin tek bataryayla gidebildiği menzilin ise 500 kilometre olduğu belirtildi.
15 dakikada yüzde 80 şarj edilebilecek

                                    
                                    
                                    Aracın aynı zamanda hızlı şarj teknolojisine sahip olduğu ve pili 15 dakikada yüzde 80 şarj edebileceği yine beklenen özellikler arasında bulunuyor. Porsche hızlı şarj teknolojisini daha önce Fransa’daki Le Mans yarışlarında markayı temsil eden 919 Hybrid aracında kullandığını belirtelim.
15 dakikada yüzde 80 şarj edilebilecek Aracın aynı zamanda hızlı şarj teknolojisine sahip olduğu ve pili 15 dakikada yüzde 80 şarj edebileceği yine beklenen özellikler arasında bulunuyor. Porsche hızlı şarj teknolojisini daha önce Fransa’daki Le Mans yarışlarında markayı temsil eden 919 Hybrid aracında kullandığını belirtelim.
Pedal ve direksiyon bulunmuyor

                                    
                                    
                                    Direksiyon ve pedalı olmayan otonom Aicon, iletişim teknolojisinin tüm imkanlarını ve ergonomisini sunan bir iç tasarıma sahip. Dört kapılı bir tasarıma sahip otomobilin iç ve dış tasarımı ise gelecekten görüntüler veriyor. Otomobil içinde televizyon izlemek ve telekonferans görüşmesi yapmak gibi gündelik ihtiyaçlar rahatlıkla gerçekleştirilebiliyor. Yolculara yeni bir hareketlilik dünyası açtığı söylenen Aicon’un yüzde 80’e kadar şarj olma durumu 30 dakika içinde sağlanabiliyor. Audi, bu özelliklerle ortaya çıkaracağı bir Aicon’un üzerine düşerse Tesla’nın Model S modeliyle rekabet içine girebilir. Uzun hüzmeli farlara yer verilmeyen otomobilde lazer ve radar algılama sistemiyle karanlıkta da görüş sağlanacak. Böylece güvenli bir yolculuk olacak ve engeller önceden tespit edilecek.
Pedal ve direksiyon bulunmuyor Direksiyon ve pedalı olmayan otonom Aicon, iletişim teknolojisinin tüm imkanlarını ve ergonomisini sunan bir iç tasarıma sahip. Dört kapılı bir tasarıma sahip otomobilin iç ve dış tasarımı ise gelecekten görüntüler veriyor. Otomobil içinde televizyon izlemek ve telekonferans görüşmesi yapmak gibi gündelik ihtiyaçlar rahatlıkla gerçekleştirilebiliyor. Yolculara yeni bir hareketlilik dünyası açtığı söylenen Aicon’un yüzde 80’e kadar şarj olma durumu 30 dakika içinde sağlanabiliyor. Audi, bu özelliklerle ortaya çıkaracağı bir Aicon’un üzerine düşerse Tesla’nın Model S modeliyle rekabet içine girebilir. Uzun hüzmeli farlara yer verilmeyen otomobilde lazer ve radar algılama sistemiyle karanlıkta da görüş sağlanacak. Böylece güvenli bir yolculuk olacak ve engeller önceden tespit edilecek.
Audi Aicon’un bazı teknik özellikleri:

                                    
                                    
                                    Uzunluk: 5,5 metre Çekiş: Dört tekerden Motor: Ön ve arka akslarda toplam dört elektrikli motor Beygir: 350
Audi Aicon’un bazı teknik özellikleri: Uzunluk: 5,5 metre Çekiş: Dört tekerden Motor: Ön ve arka akslarda toplam dört elektrikli motor Beygir: 350
Araç içi hava kalitesi için özel bir çalışma yürütüldü

                                    
                                    
                                    4 kapılı olarak tasarlanan SUV model, ''Clean Air'' özelliğiyle solumuş olduğunuz havanın kalitesini ekranda gösteriyor.Hızlı şarj desteğine sahip Crozz’da yüzde 80 doluluk oranı sadece 30 dakika içinde yapılabilecek. Maksimum 180 km / s hız yapabilen aracın 0’dan 100’eulaşması ise maksimum 6 saniye olarak belirtildi.
Araç içi hava kalitesi için özel bir çalışma yürütüldü 4 kapılı olarak tasarlanan SUV model, ''Clean Air'' özelliğiyle solumuş olduğunuz havanın kalitesini ekranda gösteriyor.Hızlı şarj desteğine sahip Crozz’da yüzde 80 doluluk oranı sadece 30 dakika içinde yapılabilecek. Maksimum 180 km / s hız yapabilen aracın 0’dan 100’eulaşması ise maksimum 6 saniye olarak belirtildi.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >