Tesla'dan rekor satın alma: '218 milyon dolar'

Tesla, dev yatırımı resmen açıkladı.

Dünyanın en büyük elektrikli otomobil üreticilerinden Tesla, Kaliforniya merkezli olarak faaliyet gösteren Maxwell Technologies hisselerinin tamamını satın aldı. Bu satın alma, şirket için oldukça önemli bir gelişme olarak nitelendiriliyor…

Amerika Birleşik Devletleri merkezli, dünyanın en başarılı otonom araç üreticilerinden Tesla, Kaliforniya merkezli olarak faaliyet gösteren Maxwell Technologies’in hisse haklarının tamamını tam 218 milyon dolar karşılığında satın alma hazırlığı yapıyor. Tesla cephesinden konuya ilişkin CNBC’ye yapılan açıklamada, ‘şirketin söz konusu anlaşma dolayısıyla Maxwell Technologies hisselerini Cuma gününe ait 3.07 dolar kapanış değerinden yüzde 55 prim ile hisse başına 4.75 dolardan satın alacağı’ ifade edildi.

Tesla, dünyanın en başarılı otonom otomobil üreticilerinden biri olarak değerlendiriliyor.
Tesla, dünyanın en başarılı otonom otomobil üreticilerinden biri olarak değerlendiriliyor.

Tesla’nın yaptığı açıklamada, ‘Dünyanın sürdürülebilir enerji sektörüne geçiş sürecini hızlandırmanın’ temel motivasyon olduğu da ifade edildi. Tesla CEO’su Elon Musk, birkaç yıl önce Maxwell tarafından üretilen kondansatör teknolojisine olan ilgisini dile getirmiş ve söz konusu teknolojinin ‘elektrikli araç’ sektöründe pillerden daha özel bir etki sağlayabileceğini ifade etmişti.

Elon Musk, Tesla yatırımlarının devam edeceğini açıkladı.
Elon Musk, Tesla yatırımlarının devam edeceğini açıkladı.

Üretimi ucuzlatmak temel motivasyon

Maxwell Technologies’in konuya ilişkin yayınladığı açıklamada da şartların tamamının karşılanmasıyla söz konusu anlaşmanın 2019 yılının ikinci yarısı itibariyle tamamlanacağı belirtildi. Bunun dışında Tesla’nın kurucusu ve en yetkili ismi Elon Musk, çalışanlarına gönderdiği e-postada ‘araçlarının birçok kişi için halen çok pahalı’ olduğunu belirtti. Musk, bu konuyla bizzat ilgilenerek ‘üretimi ucuzlatmanın’ peşinde olduğunu sürekli olarak yineliyor.

Maxwell Technologies, Tesla bünyesinde çalışmaya başladı.
Maxwell Technologies, Tesla bünyesinde çalışmaya başladı.

Tesla, krizle karşı karşıyaydı

Tesla’nın gelecek yönergesi ve çalışma yöntemleri birden değişiklik gösterebilir. Maxwell yatırımı, neresinden bakılırsa bakılsın oldukça özel ve şık bir hamle olarak nitelendirilebilir. Üretim hedeflerini birçok kez karşılamaktan çok uzak olan Tesla’nın 45.000’i aşkın çalışanı bulunuyor. İş gücü noktasında yüzde 7’lik bir kesinti yapacağı açıklanan şirket, yaklaşık 3000 çalışanla yollarını ayıracak. Tesla’nın Maxwell yatırımı, bütçe kontrolünde de değişiklik meydana getirebilir…

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >