TikTok'a 'gıcık' olanları şaşırtacak gelişme: Piyasa değeri UBER'i geçti

TikTok uygulaması, birçok kullanıcının akıllı telefonunda yoğun biçimde kullanılıyor.
TikTok uygulaması, birçok kullanıcının akıllı telefonunda yoğun biçimde kullanılıyor.

YouTube reklamları başta olmak üzere sosyal medyanın hemen her noktasında karşımıza çıkan TikTok videoları birçok insan için sinir bozucu’ olarak değerlendirilse de uygulamanın geliştiricisi Bytedance, TikTok’tan ciddi bir gelir elde etmeyi başardı. Hızla büyüyen şirket hisseleri, piyasa değeri konusunda UBER’i geride bıraktı…

Çin’in teknoloji birikimi ve sahip olduğu teknoloji gücü günden güne büyürken farklı alanlarda ortaya konan işler ve bu işlerin kazandığı başarılar şaşırtıcı bir trend başlatmayı başardı. Çin merkezli sosyal medya uygulamalarının Türkiye’de ‘tercih edilmemesi’ geleneğine rağmen ülkemizde yoğun ilgiyle karşılaşan TikTok, dünya genelinde de oldukça formda.

TikTok uygulamasının logusu ve tanıtım afişleri de beğeniliyor.
TikTok uygulamasının logusu ve tanıtım afişleri de beğeniliyor.

Yalnızca iki yıl içerisinde yarım milyardan fazla kullanıcıyı kendine çekmeyi başaran TikTok için içerik üretenlerin yüzde 40’lık bölümü Çin dışında yaşayan kullanıcılardan oluşuyor. Pekin merkezli Bytedance adlı bir startup firması tarafından geliştirilen TikTok, Çin’in WeChat, Sina Weibo ve Alibaba’nın Youku’su gibi köklü sosyal medya uygulamalarını sollamış durumda.

78 milyar dolarlık değere ulaştı

TikTok uygulamasının yanı sıra başka uygulamalara da imza atmış olan Bytedance, şu anda dünyanın en değerli start-up şirketi. 78 milyar dolar değerindeki Bytedance, 72 milyar dolarlık UBER’i de geride bıraktı. Bytedance, kullanıcıları uygulamalarına bağlı tutmak için yapay zeka teknolojilerini kullanıyor. Globalleşmek konusunda iddialı yapımlar ortaya çıkaran şirketin büyümesi her geçen gün hızlanmaya devam ediyor…

Platform, akıllı telefon uygulaması üzerinden kolaylıkla takip edilebiliyor.
Platform, akıllı telefon uygulaması üzerinden kolaylıkla takip edilebiliyor.

TikTok nedir?

TikTok uygulaması aracılığıyla insanlar şarkılara eşlik ederken, yemek yaparken, dans ederken veya rastgele herhangi bir şeyle ilgilenirken kısa videolarını çekip yayınlıyor. Uygulama üzerinden kaydedilen içerikler, farklı platformlarda da yayınlanıyor. Özellikle YouTube reklamlarında TikTok içerikleriyle karşılaşmaya alışmış durumdayız.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >