Türkiye'de 'robotik kodlama' dönemi resmen başlıyor: Makinelere hükmedilecek!

Türkiye'de 'robotik kodlama' dönemi resmen başlıyor: Makinelere hükmedilecek!

Zonguldak’ta, çocuklara makinelere emir vermeyi sağlayan kodlamayı öğretmek bilinciyle harekete geçen öğretmenler, TÜBİTAK 4007 desteği alan proje ile “Robotik Kodlama”yı öğretecek. Anasınıfından başlayan proje, yetenekli öğrencilerin üniversite tercihlerine de kolaylık sağlayacak.

Zonguldak Mesleki Eğitim Merkezi Elektrik, Elektronik Bölümü Öğretmeni Tolunay Demirci’nin yürütücülüğünü yaptığı “Hayallerimi Sınırlama” adlı proje TÜBİTAK 4007 desteği aldı. Kabul edilen proje kapsamında hibe edilen 100 bin lira ile projede kullanılacak materyaller alındı.
“Robotik Kodlama” alanında kullanılacak olan materyaller ile anasınıfından başlayarak ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin yeteneklerinin keşfedilmesi sağlanacak.

Robotik kodlama eğitimi 'teknoloji çağında' ciddi avantajlar oluşturabilir.
Robotik kodlama eğitimi 'teknoloji çağında' ciddi avantajlar oluşturabilir.

Proje henüz ilk aşamada

Projenin ilk ayağı olan eğiticilerin eğitilmesi için bir araya geldiklerini anlatan Demirci, “Şu anda TÜBİTAK ile yürütmekte olduğumuz bilim şenliği kapsamında Zonguldak’ta robotik kodlama eğitiminin eğiticiler eğitimi ayağına başlamış bulunmaktayız. Zonguldak’ta anaokulu, ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite düzeyinde robotik kodlama eğitimleri planlıyoruz. Bu konuda TÜBİTAK 4007’ye yaptığımız 100 bin liralık proje kabul oldu. Bu 100 bin liralık projeden, aldığımız malzemeler ile şu anda eğiticilerin eğitimine başlayacağız. Buradaki arkadaşlarımız Kız Meslek Lisesi Anaokulu’nda, İbrahim Fikri Anıl Ortaokulu’nda, Mithatpaşa İlkokulu’nda, Mesleki Eğitim Merkezi’nde, Endüstri Meslek Lisesinde, Ticaret Meslek Lisesi’nde ve bizlere yardımcı olacak olan Bülent Ecevit Üniversitesi Mekanik Mekatronik sistemler topluluğu ile makine bölümü öğretim görevlisi ve öğrencileriyle birlikte Zonguldak’ta bu eğitimleri tüm halkımıza ulaşacak şekilde yapmaya çalışacağız” diye ifade etti.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >