Volkswagen, elektrikli otomobiller için batarya alımına 25 milyar dolar harcama yapacak

Volkswagen ID
Volkswagen ID

2025'e kadar 80 elektrikli otomobil piyasaya sürecek olan Volkswagen, Avrupa ve Çin'deki batarya üreticilerinden yapacağı alımlar ve batarya teknolojileri geliştirmek için 25 milyar dolar harcayacağını açıkladı.

Elektrikli otomobil planlarını resmiyete dökmeye başlayan Volkswagen, yönetim kurulundan geçen son karar çerçevesinde Avrupa ve Çin'de batarya için 25 milyar dolar harcama yapacak. 2025'e kadar satışa çıkacak 80 elektrikli otomobili kapsayan karar, lityum pil sektörünün birkaç senede göstereceği devasa genişlemenin boyutunu gözler önüne sermiş oldu.

Avrupa ve Çin'de batarya teknolojileri geliştirmek de dahil olmak üzere batarya alımını da kapsayan 25 milyar dolarlık bütçe, henüz netleşmeyen Kuzey Amerika pazarına dair planları kapsamıyor. Dünya genelinde belirlenen 16 tesiste elektrikli otomobil üretimi gerçekleştirecek olan Alman otomotiv devi, 2022'ye kadar batarya tedariğini rayına oturtarak belirlenen tüm tesisleri faaliyete geçirmiş olacak.

2030'da 300 elektrikli otomobil hedefi

2025'e kadar 80, 2030'da ise 300 otomobil modelinde tam elektrikli ya da hibrit seçeneği sunacak olan Volkswagen grubu, kısa sürede sektörün yeni yönelimine ayak uydurmuş olacak. Önümüzdeki beş yıl için elektrikli otomobil ve otonom sürüş teknolojileri için ar-ge faaliyetlerine 34 milyar dolar bütçe ayıran şirketin bu devasa yatırımlarla geleceğini garanti altına almış olduğu yorumu yapılıyor. Ancak en hızlı değişiklik gösteren endüstrilerden birine dönüşen otomotiv piyasası, ilerleyen dönemde bizlere her türlü sürprizi yaşatabilir.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >