Volkswagen, Pikes Peak yarışı için geliştirdiği elektrikli yarış otomobilini tanıttı

Volkswagen I.d.
Volkswagen I.d.

31 yıl sonra ilk kez Pikes Peak yarışına katılacak olan Volkswagen, modifiye elektrikli otomobil kategorisi için özel bir araç geliştirdiğini açıkladı. İlk konsept görüntüleri paylaşılan I.D. R Pikes Peak, Toyota'nın elinde tuttuğu elektrikli otomobil rekorunu kırmaya çalışacak.

ABD'nin Colorado eyaletinde yüz yılı aşkın süredir düzenlenen Pikes Peak yarışı, bu sene uzun bir aranın ardından Volkswagen'i ağırlayacak. En son 1987'de 652 beygirlik çift motorlu Golf ile yarışa katılıp 4300 rakımlı zirveye ulaşamayan VW, geri dönüşünü etkili kılmak için geliştirdiği 1000 beygir üstü süper elektrikli otomobille Toyota'nın elinde tuttuğu rekora u kırmaya çalışacak.

Çift elektrik motor, dört çeker sürüş sistemi ve gelişmiş lityum pil hücresi tasarımıyla yüksek enerji yoğunluğuna sahip batarya ile donatılacak olan I.D. R Pikes Peak adlı araç, Volkswagen'in R ve Motorsport departmanlarının ortak çalışması sonucu ortaya çıkmış.

Şimdilik araç hakkında bilinenler çift motorlu ve dört çeker olacağından ibaret. Konsept görüntüleri epeyi sıra dışı bir izlenim uyandırsa da uçuk tasarım, Pikes Peak için hazırlanmış diğer araçlarla tutarlılık gösteriyor.

Bu sene 24 Haziran'da gerçekleştirilecek olan 20 kilometrelik yarışta rekor, hâlâ 2013'te Sébastien Loeb tarafından sürülen Peugeot 208 T16 Pikes Peak aracında. 8 dakika 13 saniyede parkuru tamamlayan Loeb'in rekoru, Volkswagen tarafından parkurun bir diğer usta ismi Rhys Millen'in süreceği I.D. R ile kırılmaya çalışılacak.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >