Warren Buffett, Apple’ın Tesla’yı satın alacağı iddialarını yorumladı

​Warren Buffett, Apple’ın Tesla’yı satın alacağı iddialarını yorumladı

Uzunca bir süre dünyanın en zengin insanları listesinde zirveyi kimseye bırakmayan iş insanı Warren Buffett, son yıllarda yüksek sesle dillendirilmeye başlanan Tesla-Apple birleşmesini değerlendirdi. Bu birleşmenin baştan aşağı ‘saçmalık’ olduğunu dile getiren Buffett, olası bir ortaklıkta her iki tarafın da zararlı çıkacağını ifade etti.

Kendi alanlarında dünyanın en güçlü şirketleri arasında yer alan Apple ve Tesla’nın uzunca bir zamandır dillendirilen şirket evliliği birçok farklı yoruma neden oluyordu. Neredeyse her ay konsepti değişen haberlerle irdelenen konu, artık bir ‘klasik’ olarak yorumlanmaya bile başlamıştı. Apple’ın otomotiv sektörüne yönelik bazı gizli yatırımları olduğu, özellikle otonom sürüş sistemleri üzerine yoğunlaştığının biliniyor olması da iddiaların makul karşılanması noktasında itici güç oluşturuyordu. Tesla’nın da Apple’ın ilgilendiği alanlara dair yüksek teknolojiler üretmesi bu olası ortaklığı ‘daha gerçekçi’ yapabiliyordu.

Warren Buffett, uzunca bir süre dünyanın en zengin insanları listesinde zirvede yer aldı.
Warren Buffett, uzunca bir süre dünyanın en zengin insanları listesinde zirvede yer aldı.

'Tekelleşme sadece zarar verir'

Apple-Tesla ortaklığına yönelik Warren Buffett’tan da yorum geldi. Perşembe günü Fox News’a açıklamalarda bulunan Buffett, Apple’ın Tesla’yı satın almasının çok zayıf bir anlaşma, çok kötü ve saçma bir fikir olacağını açıkladı. Otomotiv sektöründeki rekabetin artması gerekliliğini savunan Buffett, olası birliktelik ile bunun zora gireceğini iddia etti. Apple’ın Tesla’yı satın almasıyla birlikte ‘tekelleşmenin’ başlayacağını söyleyen Buffett, ne Apple’ın ne de Tesla’nın bu birleşmeden fayda göremeyeceğini düşünüyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >