WhatsApp hikâyeleri nasıl kaydedilir?

WhatsApp hikâye
WhatsApp hikâye

Basit bir uygulama sayesinde WhatsApp'taki anlık paylaşımları kaydetmek mümkün oluyor. Bu sayede hem fotoğraf hem de videolar yüksek çözünürlükte kaydedilebiliyor; böylece ekran görüntüsü alma ya da ekranın videosunu çekme derdi son buluyor.

Snapchat, Instagram ve Facebook'un ardından geçen yıl WhatsApp'a dahil edilen anlık paylaşım özelliği, tüm platformlarda olduğu gibi "24 saatlik" bir döngü sunuyor. Yani bu süre tamamlandığında fotoğraf ve videolar otomatik şekilde kayboluyor. Elbette bu anlık paylaşımları silinmeden evvel kaydetmek isteyenler de olabiliyor.

Evet; uygulama içinden ekran görüntüsü alındığında karşı tarafın konuya dair bilgisi olmuyor. Fakat WhatsApp hikâyelerini maksimum kalitede kaydetmek isteyen kişiler alternatif yollar arıyor. Tam olarak bu noktada ise devreye "Status Saver For WhatsApp" uygulaması giriyor. Android işletim sistemli akıllı telefonlar için geliştirilen uygulamanın iOS alternatifleri de var; dolayısıyla iPhone kullanan kişilerin farklı uygulamalara yönelmesi gerekiyor.

Uygulama yükledikten sonra öncelikle "Images" ve "Videos" olmak üzere iki ana kategori geliyor. Kaydedilecek hikâyeye bağlı olarak bu içerikler arasından seçim yapmak gerekiyor.

İndir düğmesi sayesinde hem fotoğraf hem de videoları yüksek kalitede kaydetmek mümkün oluyor.
İndir düğmesi sayesinde hem fotoğraf hem de videoları yüksek kalitede kaydetmek mümkün oluyor.

Daha sonrasında hem fotoğraf hem de video seçeneklerinin altında yer alan "İndir" düğmesi sayesinde işlem gerçekleştirilebiliyor.

Peki ama fotoğraf / video nerede?

Fotoğraf ya da videolar, uygulama tarafından oluşturulan özel bir klasörde depolanıyor. Android'deki basit bir dosya yöneticisi uygulamasıyla indirilen bu içeriklere erişmek mümkün oluyor.

Akabinde WhatsApp / Media bölümüne erişmek gerekiyor. Tüm dosyaları görüntüleyip, ".Statuses" klasörünü bulduktan sonra klasörün içine bakmak yeterli. İndirilen fotoğraf ve videolar doğrudan bu klasörde depolanıyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >