Whatsapp'a yeni özellik geliyor

WhatsApp'a yeni özellikler.
WhatsApp'a yeni özellikler.

Aralık ayının 14'ünde Whatsapp çalışma ekibi tarafından Windows Phone markalı cihazlar için yayınlanan beta güncellemesi, yepyeni özellikleri de müjdelemiş oldu. Ekip, açığa çıkan bu özelliklerin ardından yepyeni bir güncelleme yayınlayarak görünen yenilikleri hemen kaldırdı.

Dünyanın en fazla insan tarafından indirilen ve paylaşılan mesajlaşma uygulaması konumundaki Whatsapp, neredeyse tüm cihazlarda olduğu gibi Windows Phone platformunda da büyük ilgiyle karşılaşıyor. Geçtiğimiz perşembe, Windows Phone telefonlar için yayınlanan 2.17.342.0 beta sürümü kullanıcılar için yepyeni özellikleri müjdeliyordu. Yeni özellikler birçok kullanıcının dikkatini çekerken oldukça kullanışlı olabileceği düşüncesi birçok insan için gerçekçi bir yorum olarak değerlendirildi.

Grup sohbetinde yazılan mesaja özel olarak cevap verilebiliyor

Whatsapp'ın yeni beta güncellemesinde göze çarpan değişiklikler arasında en önemlisi "grup sohbetinde yazılan bir mesaja özel mesaj olarak cevap verilebiliyor olması." Uygulama, gruba yazılmış mesajı özel olarak yanıtlamak istediğinizde ilgili mesajı alıntılayarak sohbet ekranını otomatik olarak açabiliyor. Cuma günü ortaya çıkan 2.17.344 beta güncellemesi ise bu yeni özellikleri ortadan kaldırarak görünür oldu.

Güncellemede kaldırılmayan özellikler de mevcut

14 Aralık günü yayınlanan güncellemeyle birlikte kaldırılan özellik dışında aktif olarak devam eden çok sayıda özellik de bulunuyor. Bu özellikler; arama ekranları için yeni bir tasarım, görüntülü konuşmadan sesli konuşmaya basit bir şekilde geçiş ve gelişmiş grup ayarları olarak sıralanabilir. Yayınlanan güncellemeyle birlikte gelen özelliklerin yeni bir güncelleme sonrası hemen ortadan kaldırılması, önümüzdeki günlerde bu özelliğin iOS ve Android işletim sistemli telefonlar için aktif olup olmayacağı konusunda da merak uyandırdı. Özelliklerin yayınlandıktan sonra hemen kaldırılması Whatsapp geliştiricilerinin birazcık erken davrandığını da ortaya koyuyor...

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >