WhatsApp'ta artık yanlışlıkla atılan mesajları silmek mümkün!

WhatsApp
WhatsApp

WhatsApp, yeni güncellemeyle hem Android hem de iPhone kullanıcıları için "yanlışlıkla atılan mesajı geri alma" özelliğini aktif hale getirdi. Bu sayede artık kullanıcılar yanlış attıkları mesajları 7 dakika içinde silebiliyor. İşte WhatsApp'ta yanlışlıkla atılan mesajları silme yöntemi...

Aylık 1.3 milyarı aşkın kullanıcı sayısıyla en çok tercih edilen mobil uygulama olan WhatsApp, her güncellemeyle yeni özellik kazanmaya devam ediyor. Kısa süre önce canlı konum takip sisteminin entegre edildiği mesajlaşma uygulamasında bu kez de uzun süredir üzerinde çalışılan "mesajları geri alma" özelliği sunulmaya başlandı.

WhatsApp'ta yanlışlıkla gönderilen herhangi bir mesajı "herkes için sil" düğmesi sayesinde silebilmek mümkün.
WhatsApp'ta yanlışlıkla gönderilen herhangi bir mesajı "herkes için sil" düğmesi sayesinde silebilmek mümkün.

Artık yanlışlıkla gönderilen mesaj kolayca silinebiliyor

Aylardır test aşamasında olan bu özellik, yanlış kişiye gönderilen mesajların kısa süre içinde karşı taraf fark etmeden silinmesini sağlıyor. Elbette bu doğrultuda kullanıcıların gerçekleştirmesi gereken birtakım işlemler var; bunlardan biri hem Android hem de iOS platformlarında WhatsApp'ın en güncel sürümünün cihazlara yüklenmesi...

"Herkesten silme" şeklinde belirtilen yeni özelliğin çalışma prensibi ise gayet basit. Yanlışlıkla atılan mesaj, fotoğraf ya da videolar karşı taraf görmeden 7 dakikada içinde silinebiliyor. Böylece olası yanlış anlaşılmaların önüne geçilebiliyor... Ancak bu noktada dikkat edilmesi gereken en önemli hususlardan biri ise alıntılanan mesajlar. "Herkesten silme" özelliği alıntılanan mesajlarda geçerli olmuyor.

WhatsApp'ta yanlışlıkla atılan mesajlar nasıl geri alınır?

Şu anda kademeli bir şekilde sunulan bu özellik kolay bir şekilde kullanılabiliyor. WhatsApp'ta yanlışlıkla atılan mesajları geri almak için mesajı, fotoğrafı, videoyu ya da konumu attıktan sonra mesaj üzerine dokunup detayların açılmasını sağlamak gerekiyor. Ardından burada yer alan "herkes için sil" özelliğini kullanarak mesajlar kolayca silinebiliyor.

WhatsApp'ta gruplara yanlışlıkla atılan mesajları geri almak mümkün mü?

"Herkes için sil" özelliği yalnızca ikili sohbetlerde değil, grup sohbetlerinde de kullanılabiliyor. Zira bu sayede aynı yöntem vasıtasıyla yanlış grupa gönderilen mesajların silinmesi de mümkün.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >