Yeni nesil Ford Mondeo Çin'de üretilecek

Ford Mondeo
Ford Mondeo

Geçen hafta önemli bir Çin ziyareti gerçekleştiren Ford yetkilileri, Reuters'ın haberine göre yeni nesil Mondeo'nun üretimini Uzak Doğu ülkesine kaydırmaya karar verdi. Focus'tan sonra Modeo'ya da Çin yolu göründü.

Geçen yıl kompakt sınıfı otomobili Focus'un üretimini Çin'e taşımaya karar veren Ford, bir önemli modeli daha Çin'de üretmeyi planlıyor. Reuters'ın haberine göre, Mondeo ve Amerikan sürümü Fusion'un yeni nesil versiyonu Uzak Doğu ülkesinde üretilecek.

İspanya'nın Valencia şehrinde üretilip Avrupa ve çevresine ihraç edilen Mondeo ile ABD'de satılan Meksika üretimi Fusion, son dönemde satış rakamları bazında ciddi bir düşüş yaşadı. Çin'de üretimle maliyeti düşürmek isteyen Ford'un uzun vadede bu modelleri ikinci plana itmiş oldu. Amerikalı otomotiv devinin yeni gözdesi ise, elektrikli otomobiller.

Sedan otomobilin yerini SUV ve elektrikli alıyor

Ford, Mondeo/Fusion üretiminin Çin'e çekilmesiyle Meksika'da tam elektrikli, İspanya'da ise daha fazla SUV üretmek için yatırımlar yapacak. ABD'deki Michigan tesisinde ise sürücüsüz otomobil projesi için hummalı çalışma devam ediyor. 2021'de ilk tam otonom aracın piyasaya sürülmesi bekleniyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >