YouTube'ta "Koyu Tema" nasıl aktif edilir?

YouTube Koyu Tema
YouTube Koyu Tema

YouTube'a yeni tasarımla birlikte eklenen "Koyu Tema" özelliği basit birkaç tıklamayla aktif hale getirilebiliyor. İşte YouTube'u özellikle gece kullananlar için tamamen siyah hale getirmenin yöntemi...

YouTube, kısa bir süre önce yeni tasarımı tüm kullanıcıların deneyimine sundu. Yani şu anda isteyen herkes YouTube'un yeni tasarımına birkaç tıklamayla geçiş yapabiliyor. Test aşamasında kullanıcılar için aktif hale getirilen bu sistem daha çok "sadelik" esasına dayanıyor. Üstelik yalnızca video yükleme, düzenleme ve buna benzer yönetim ekranları değil; genel olarak arayüzde köklü görsel değişiklikler mevcut.

Her zaman olduğu gibi yeni tasarımı beğenmeyenler de olacaktır elbette. YouTube bu yeni görünümü "şimdilik" zorunlu kılmıyor; yani yine birkaç tıklama sayesinde eski tasarıma dönmek mümkün.

Yeni tasarımla gelen en önemli ayrıntılardan birisi ise "Koyu Tema" özelliği. Böylece YouTube, klasik beyaz arka plan yerine siyah arka planla kullanılabiliyor.

YouTube'ta "Koyu Tema" nasıl aktif edilir?
YouTube'u beyaz değil; siyah arayüzle kullanmak isteyenlerin gerçekleştireceği işlem çok basit. Bunun için sağ üstteki profil simgesine tıkladıktan sonra açılan menü üzerinden "Koyu Tema" bölümüne erişmek gerekiyor. YouTube'un Koyu Tema'sı ile ilgili yaptığı açıklama ise şu şekilde: Koyu Tema: Sayfanın parlak yüzeylerini karartarak gece kullanımına uygun hale getirir. Hemen deneyin! Koyu Tema ayarlarınız yalnızca bu tarayıcı için geçerli olur.En altta yer alan "Koyu Temayı Etkinleştir" düğmesine tıklandığı anda işlem tamam. Böylece YouTube doğrudan siyah bir arayüze kavuşuyor.
YouTube'ta "Koyu Tema" nasıl aktif edilir? YouTube'u beyaz değil; siyah arayüzle kullanmak isteyenlerin gerçekleştireceği işlem çok basit. Bunun için sağ üstteki profil simgesine tıkladıktan sonra açılan menü üzerinden "Koyu Tema" bölümüne erişmek gerekiyor. YouTube'un Koyu Tema'sı ile ilgili yaptığı açıklama ise şu şekilde: Koyu Tema: Sayfanın parlak yüzeylerini karartarak gece kullanımına uygun hale getirir. Hemen deneyin! Koyu Tema ayarlarınız yalnızca bu tarayıcı için geçerli olur.En altta yer alan "Koyu Temayı Etkinleştir" düğmesine tıklandığı anda işlem tamam. Böylece YouTube doğrudan siyah bir arayüze kavuşuyor.
YouTube'ta Koyu Tema aktif edildiğinde platform bu şekilde görünüyor. Eğer Koyu Tema'yı iptal etmek istiyorsanız az yine sağ üst menüden bu seçeneği kapalı olarak belirleyebilir; geri dönüş yapabilirsiniz.
YouTube'ta Koyu Tema aktif edildiğinde platform bu şekilde görünüyor. Eğer Koyu Tema'yı iptal etmek istiyorsanız az yine sağ üst menüden bu seçeneği kapalı olarak belirleyebilir; geri dönüş yapabilirsiniz.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >