ABD'li boksör Wilder'den Muhammed Ali'nin rekoru

​ABD'li boksör Wilder
​ABD'li boksör Wilder

Efsane boksör Muhammed Ali'nin rekorunu ABD'li Deontay Wilder yakaladı. Henüz yenilgi nedir bilmeyen Wilder Dünya Boks Konseyi ağır sıklet maçında Kübalı Luis Ortiz'i nakavt ederek şampiyonluk unvanını 10.kez korumuş oldu.

ABD'nin Las Vegas kentinde bulunan MGM Grand Garden Arena'daki mücadelede 34 yaşındaki Wilder, Ortiz'i 7. rauntta nakavt etti ve şampiyonluk unvanını 10. kez korumuş oldu.

Eski yıldız boksörleri geride bırakırken Muhammed Ali'yi yakaladı

Wilder böylece unvan koruma sayısında eski yıldız boksörler Mike Tyson, Lennox Lewis ve Joe Frazier'i (9) geride bırakırken, ABD'li efsane Muhammed Ali'yi ise yakaladı.

Tarihte unvan koruma rekoru ABD'li Joe Luis'te

Tarihte unvan koruma rekoru ise 25 maçla ABD'li Joe Luis'e ait. Luis'in ardından 20 maçla ABD'li Larry Holmes ve 18 maçla Ukraynalı Wladimir Klitschko geliyor.

Kariyerinde hiç yenigi yok

Kariyerinde henüz yenilgisi olmayan Wilder'in, 43 maçta 41'i nakavt olmak üzere 42 galibiyet ve 1 beraberliği bulunuyor.

Tüm zamanların en iyi boksörü: Muhammed Ali
Tüm zamanların en iyi boksörü: Muhammed Ali

Muhammet Ali kimdir?

Müslüman olmadan önceki ismi Cassius Marcellus Clay Jr. olan Muhammed Ali, 17 Ocak 1942'de Kentucky Louisville'de doğdu.

Spor hayatı boyunca sadece 5 kez yenildi

61 maça çıkan Ali, 56 galibiyet kazandı. Kazandığı maçların 37'si nakavtla bitti. Spor hayatı boyunca sadece 5 kez yenildi.

1960 yılında henüz 18 yaşındayken katıldığı Roma Olimpiyatları'nda, hafif ağır sıklette altın madalya kazandı ve bu madalyayla spor camiasında ismini duyurmaya başladı.

Altın madalyayla ABD'ye döndükten sonra gittiği bir restoranda siyahlara servis yapılmadığını duyunca çok sinirlendi ve kazandığı altın madalyayı yakındaki bir nehre attı. Bu olayla birlikte ülkesine bakış açısı değişmeye başlayan Clay, İslam'a ilgi duymaya başladı.

22 yaşında Müslüman oldu

Henüz 22 yaşındayken 1964'te Sonny Liston’u yenip en genç Dünya Ağır Siklet Boks Şampiyonu olan Clay, zaferinin ardından İslam dinini seçtiğini ve adını da Muhammed Ali olarak değiştirdiğini açıkladı.

3 Haziran 2016'da hayatını kaybetti

Parkinson hastalığı yüzünden uzun süre Michigan'daki çiftliğinde gözlerden uzak yaşamayı tercih eden ünlü boksör, ringlerde 20 yıldır ağzından düşürmediği"Bütün zamanların en iyisiyim" lafını ispatlayarak bir efsane oldu.Muhammed Ali, solunum yolu rahatsızlığı nedeniyle tedavi gördüğü Arizona'nın Phoenix kentindeki bir hastanede 3 Haziran 2016'da hayatını kaybetti.