Schwin Bisikletleri: Muhammed Ali'yi boksa başlatan hediye

Muhammed Ali yıllar sonra çalınan bisikletiyle aynı model olan bir başka bisikletle bu ikonik pozu verdi.
Muhammed Ali yıllar sonra çalınan bisikletiyle aynı model olan bir başka bisikletle bu ikonik pozu verdi.

Tüm zamanların en büyük sporcusu unvanının en fazla yakıştırıldığı isimlerden biri olan efsane boksör Muhammed Ali'nin boksa başlama hikayesinin aslında bir hırsızlık vakası neticesinde yaşanan olaylara dayandığını biliyor muydunuz?

Alman bir göçmen olan Ignaz Schwinn tarafından 1895 yılında piyasaya sürülen bir bisiklet, Muhammed Ali’nin hayatımıza girişini ve boks dünyasının zirvesinde ölümsüz olmasını sağladı. Nasıl mı?

Her çocuk gibi onun da hayali bir bisikletti. Ancak yoksul bir tabelacının oğlu olan Cassius, bu hayali için biraz beklemişti. Hem de tam 12 yaşına kadar…

Bu kadar popüler ve pahalı bir oyuncak, yoksul bir mahallede yaşayan vasatın altı bir ailenin evine kolay kolay giremezdi. Ancak tabelacı Marsellus, oğlunu daha fazla kıramadı ve güç bela biriktirdiği parayla 12. yaş gününde bir tane Schwin aldı.

Cassius, bisikleti görür görmez ağlamaya başladı. Sebebi mutluluk değildi. O yoksul mahallede böylesine bir bisikletin ömrü çok uzun olamazdı. Görür görmez, çalınacağını anladığı için ağladı. O anın bile tadını çıkaramadı...

Çok geçmeden aklına gelen başına geldi. Schwin marka bisikleti çalındı. Cassius öfkeliydi. Hemen polise gitti. Polis memuru Joe Martin’e bisikletinin çalındığını söyledi.

İhbar etmekle kalmadı, hırsızı yakaladığında onu kırbaçlayacağını söyledi. Joe Martin bu fikri sevmedi. Aynı zamanda bir spor salonu da olan polis memuru Martin, hem spor tarihini hem de 12 yaşındaki Cassius’un hayatını değiştirecek o teklifi yaptı.

  • “İstersen gel sana boks öğreteyim. O hırsızı yakaladığın zaman kırbaçlamak yerine döversin…”

Joe Martin, bu teklif ile tüm zamanların en iyi boksörü kabul edilen Muhammed Ali’nin ilk antrenörü oldu ve boks bir daha eskisi gibi olmadı.

Bu gönderiyi Instagram'da gör

🥊 Unutmadık...

gzt Spor (@gztspor)'in paylaştığı bir gönderi ()