Ali Koç başkanlık için çalışmalara başladı: Alex de Souza bombası

Ali Koç başkanlık için çalışmalara başladı: Alex de Souza bombası​
Ali Koç başkanlık için çalışmalara başladı: Alex de Souza bombası​

Mayıs 2018'de gerçekleştirilecek kongre için şimdiden çalışmalara başlayan Ali Koç, yönetim listesindeki bazı isimleri belirledi. Ayrıca Alex de Souza için de sürpriz bir girişim başladı.

Mayıs 2018'de yapılacak kongrede Fenerbahçe Kulübü başkanı olmak isteyen Ali Koç, yönetim kurulu listesini şekillendirmeye şimdiden başladı.

Genç başkan adayı, yönetim kurulunu da kendisi gibi genç isimlerden oluşturmayı planlıyor. Ali Koç'un Aziz Yıldırım'ın yönetiminde yer alan Ozan Balaban'ı çok istediği ve bunun için görüşmelerde bulunduğu öğrenildi.

Ozan Balaban'ın yanı sıra Burhan Karaçam, Simla Türker Beyazıt, Gökhan Akça, Ömer Koray gibi 40 yaş altı isimlerle görüşen Ali Koç, yönetim kurulunu bu isimlerden oluşturmak için yoğun çaba sarf ediyor.

BARCELONA MODELİNİ UYGULAMAK İSTİYOR

Beko şirketi üzerinden Barcelona kulübü ile yakın ilişkiler içerisine giren Ali Koç'un, Barcelona kulübünün yönetim modelini Fenerbahçe'de uygulamak istediği belirtildi.

Katalan ekibinin yönetim biçimini inceleyen 1907 Derneğinden yakın arkadaşları Fethi Pekin ve Rıfat Perahya'nın hazırladığı ön raporu inceleyen Ali Koç, başkan seçilmesi halinde bu sistemi yakından takip ederek yepyeni bir yönetim modelini Fenerbahçe'ye getirecek.

ALEX DE SOUZA SÜRPRİZİ

Ali Koç'un, incelediği raporda bir detay dikkatini çekti. Bu detay; Johan Cruyff'a onursal başkanlık verilmesi. Ali Koç'un Alex'e bu şekilde bir görev vermese bile yönetim içinde önemli bir görev vererek, hem ona kulüp içinde birleştirici bir misyon yüklemeyi hem de taraftarla kulübü daha da yakınlaştırmayı amaçlıyor.