Arda Turan, Barcelona'yı yaktı: Elde kaldı!

Arda Turan'ı zor günler bekliyor.
Arda Turan'ı zor günler bekliyor.

PFDK tarafından 16 maç men cezasına çarptırılan Arda Turan'ı zor günler bekliyor. Yeşil sahalardan uzun süre uzak kalacak milli futbolcunun cezasının iptal olması için transfer olması dahi yetmiyor.

Spor Toto Süper Lig’in 32. haftasında oynanan Sivasspor maçında hakeme yönelik sportmenliğe aykırı hareketleri sebebiyle 16 maç cezaya çarptırılan Arda Turan, kariyerinin en zor dönemini geçirmek üzere.

Barcelona’dan kiralık olarak transfer edilen Arda Turan’ın bonservisinin alınması zora girerken, başka bir takıma transfer olması halinde cezasının geçerli olup olmayacağı merak konusu haline geldi. FIFA’nın ilgili kuralına göre; Arda Turan hangi takıma transfer olursa olursa söz konusu 16 maçlık cezası çekecek.

Arda Turan’ın cezasının iptal edilmesi için FIFA’nın devreye girmesi gerekiyor. Yönetmeliğe göre; futbolcunun bağlı olduğu son federasyondan 4 maç ve üzeri cezası varsa, bu ceza hakkında FIFA’ya başvuruluyor. FIFA’nın onaylamasının ardından ceza devam ediyor.

Arda Turan’ın cezasının iptal edilmesinin tek yolu ise, FIFA Disiplin Kurulu’nun söz konusu başvuruyu reddetmesi olarak gözüküyor.

Öte yandan milli oyuncunun önümüzdeki sezonun ilk yarısının önemli bir bölümünü kaçıracak olması, transfer yapmasının önünde ciddi bir engel olarak gözüküyor.

❗Arda Turan'ın hakeme, 'Şerefsizler, hepinizi öldürmek lazım' dediği öne sürüldü.

gzt Spor (@gztspor)'in paylaştığı bir gönderi ()