Beşiktaş grubunda 2. olsaydı kimle eşleşecekti?

Son 16 turunda Bayern Münih ile eşleşen Beşiktaş, grupta 2. olsaydı kimle eşleşecekti? ​
Son 16 turunda Bayern Münih ile eşleşen Beşiktaş, grupta 2. olsaydı kimle eşleşecekti? ​

Şampiyonlar Ligi'nde muazzam bir performansla grup aşamasını lider olarak tamamlayan Beşiktaş, son 16 turunda Alman devi Bayern Münih ile eşleşti. Bu eşleşmenin ardından akla şu soru geldi: Beşiktaş grupta 2. olsaydı kimle eşleşecekti?

Şampiyonlar Ligi G Grubu'nda aldığı 4 galibiyet 2 beraberlikle gruptan namağlup olarak çıkmayı başaran Beşiktaş, son 16 turunda en zor takımlardan biriyle eşleşti. Siyah-beyazlılar, B Grubu'nda PSG ile çetin bir mücadele veren, aynı puanda olsa da ikili averajla 2. sırada gruptan çıkan Alman devi Bayern Münih ile son 16 turunda karşı karşıya gelecek.

Bu kuranın ardından Türkiye gündemi sarsılırken, sosyal medyada temsilcimizin çok zor bir eşleşme gerçekleştirdiği yorumları yapıldı. Hatta bu zorlu kura mizah malzemesi bile oldu. Akıllarda ise bir soru işareti vardı; o da şuydu: Beşiktaş gruptan 2. olarak çıksaydı, hangi takımla eşleşecekti?

Beşiktaş'ın grubundan 2. olarak çıkan Porto, Beşiktaş'ın da yakından tanıdığı Liverpool ile eşleşti. Yani Beşiktaş 2. olsaydı, Liverpool ile eşleşecekti.

TARAFTAR DA LİVERPOOL'U İSTİYORDU

2007-2008 sezonunda yine Şampiyonlar Ligi'ne giden temsilcimiz, o zaman Liverpool'la grup aşamasında aynı grupta yer almış ve 2 maç oynamıştı. İngiliz temsilcisini İnönü'de 2-1 mağlup eden temsilcimiz, bu başarıyı Anfield'a taşıyamamış ve 8-0 gibi ağır bir mağlubiyet almıştı. Sonrasında Avrupa Ligi'nde Liverpool ile tekrar karşılaşan Beşiktaş, bu sefer rakibini elemeyi başararak önceden kalan hesabı kapatmıştı. Son 16 için çekilen kurada da Beşiktaş taraftarı yine Liverpool ile karşılaşmak istiyordu.