Bir futbolcudan daha fazlası: Yuto Nagatomo

​Bir futbolcudan daha fazlası: Yuto Nagatomo
​Bir futbolcudan daha fazlası: Yuto Nagatomo

Devre arasında Galatasaray'ın Inter'den kiraladığı Yuto Nagatomo'nun futbolculuğunun dışında yaptığı işlerle de dikkat çekiyor. Sarı kırmızılı, Japon oyuncu ülkesinde de futbol dışında yaptığı işlerle tanıyor...

Galatasaray'ın Inter'den kiraladığı Yuto Nagatomo ülkesinde sadece futbolculuğuyla bilinmiyor. Futbol dışında birçok alanda kendisini geliştiren Japon futbolcu, futbolculuğunun yanı sıra yazarlığı ve yöneticiliğiyle de tanınıyor.

Yeni Şafak Spor'da yer alan haberde, Galatasaray'ın devre arası transfer döneminde kiralık olarak kadrosuna kattığı Yuto Nagatomo'nun bilinmeyenleri yönleri aktarıldı. Türk futbolseverlerin sadece futbolcu olarak bildiği Japon yıldız aslında ülkesinde farklı alanlarda yaptığı çalışmalarla da tanınıyor.

İşte madde Yuto Nagatomo'nun bilinmeyenleri;

  • 1-2013 yılında Nagatomo’nun model olarak alındığı “Yuuto kun ga iku” yani “Yuuto’cuk gidiyor” adlı 26 bölümlük çizgi filmi yapıldı.
  • 2-Japon futbolcu da bu sevgiyi karşılıksız bırakmıyor. 2015 yılında kendi adına kurduğu Futbol Akademisi ile minik Japonların iyi bir futbolcu olması için çalışıyor.
  • 3-Nagatomo aynı zamanda yazarlık da yapıyor. İlk kitabı 2011’de basılan Nagatomo'nun tam 6 kitabı bulunuyor. Nagatomo'nun yazarlık yelpazesi de hayli geniş. Japon futbolcu, antrenman taktikleri, yoga-meditasyon ve yemek konularındaki kitaplarıyla dikkat çekiyor.
  • 4-Sağlıklı beslenmeye önem veren sosyal medya hesaplarından sık sık yemek paylaşımları yapan Japon futbolcunun, sağlık malzemeleri ve yemek hizmeti sunan bir şirketi de bulunuyor.