Burak Yılmaz'ın gecesi

Burak Yılmaz attığı golün ardından tribünlere koşuyor.
Burak Yılmaz attığı golün ardından tribünlere koşuyor.

Beşiktaş’ın devre arasında Trabzonspor’dan kadrosuna kattığı Burak Yılmaz, 12 yıl sonra Beşiktaş formasıyla gol sevinci yaşadı. Golcü oyuncu Beşiktaş forması altında son golünü 20 Ekim 2007 tarihinde Trabzonspor deplasmanında kaydetmişti.

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Beşiktaş’ın yeni transferi Burak Yılmaz, siyah beyazlı taraftarlarla arasındaki buzları eritti ve attığı iki golle geceye damga vurdu.

Vodafone Park’ta oynanan Bursaspor maçının 40. dakikasında takımını 1-0 öne geçiren Burak Yılmaz, siyah-beyazlı forma altında tam 4 bin 130 gün sonra gol sevinci yaşamış oldu. Golcü oyuncu, Beşiktaş formasıyla son golünü 20 Ekim 2007 tarihinde Trabzonspor deplasmanında kaydetmişti.

Karşılaşmanın ikinci yarısında bir kez daha sahneye çıkan Burak Yılmaz, bu kez 62. dakikada Bursaspor savunmasından kaptığı topun devamında tek başına oluşturduğu atakta ağları sarstı ve skoru 2-0 yaptı. Burak Yılmaz böylece 13 yıl sonra ilk kez Beşiktaş formasıyla bir maçta iki gol atmayı başardı.

  • Burak Yılmaz, Beşiktaş formasıyla Süper Lig'de en son 25 Ağustos 2006'daki Konyaspor maçında iki gol atmıştı.

Beşiktaş’a 12 yıl sonra dönen tecrübeli golcü için bir de sürpriz hazırlanmıştı. Burak’ın attığı golün ardından stadyum hoparlöründen Yeni Türkü’nün ’Aşk yeniden’ şarkısı çalındı. Gol sevincinin ardından tribünlere koşan yıldız golcüyü taraftarlar da bağrına bastı.