Bursaspor son dakikada 1 puanı kurtardı!

​Kasımpaşa 2-2 Bursaspor
​Kasımpaşa 2-2 Bursaspor

Spor Toto Süper Lig'in 11. haftasında Kasımpaşa kendi sahasında Bursapor'u ağırladı. Bursaspor son bölümlerde bulduğu iki golle sahadan 2-2 beraberlikle ayrıldı.

Spor Toto Süper Lig 11. hafta mücadelesinde Kasımpaşa ile Bursaspor karşı karşıya geldi. Recep Tayyip Erdoğan Stadyumu’nda oynanan müsabaka 2-2 eşitlikle sona erdi.

Kasımpaşa’yı öne geçiren golleri 32. dakikada Eduok ve 37. dakikada Mensah kaydetti. Bursaspor’a son dakikalarda 1 puanı getiren goller ise 89. dakikada Ertuğrul Ersoy ile 90+3’te Aziz Behich’ten geldi.

Fotoğraf: İhlas
Fotoğraf: İhlas

Alınan bu sonucun ardından Bursaspor puanını 17 yaptı ve 5. sıraya yükseldi. Kasımpaşa ise puanını 12’ye yükselterek 12. sıraya yerleşti. Ligde önümüzdeki hafta Bursaspor sahasında Göztepe’yi ağırlayacak. Kasımpaşa ise Karabükspor deplasmanına konuk olacak.

Fotoğraf: AA
Fotoğraf: AA

KASIMPAŞA - BURSASPOR MAÇININ DAKİKA DAKİKA ÖZETİ (İLK YARI)

  • 16. dakikada savunmadan aldığı topla rakip ceza sahası önüne kadar gelen Badu şutunu çekti ancak top az farkla dışarı çıktı.
  • 26. dakikada Popov’dan aldığı topla ceza sahası önüne gelen Trezeguet, uzaktan sert vurdu. Ertuğrul’a çarpan top yön değiştirmesine karşın Harun iyi bir refleksle gole izin vermedi.
  • 29. dakikada Mensah’ın pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Murillo, aşırtma yapmak istedi ancak Harun gole izin vermedi. Dönen top Mensah’ın önünde kaldı. Harun bu pozisyonda da gole izin vermedi.
  • 32. dakikada Veigneau’nun pasında ceza sahası içinde topla buluşan Sadiku son çizgiye inip müsait pozisyondaki Eduok’a çıkardı. Bu futbolcu yaptığı vuruşla takımını öne geçirdi. 1-0
  • 37. dakikada sağ kanattan bindiren Popov, bekletmeden ceza sahasına hareketlenen Mensah’ı gördü. Mensah’ın ceza sahası dışından gelişine yaptığı vuruşta meşin yuvarlak ağlara gitti. 2-0

Fotoğraf: İhlas
Fotoğraf: İhlas

KASIMPAŞA - BURSASPOR MAÇININ DAKİKA DAKİKA ÖZETİ (İKİNCİ YARI)

  • 47. dakikada Aziz Behich’in soldan yaptığı ortada kale sahası içinde çok iyi yükselen Batalla’nın savunmaya rağmen kafa vuruşunda top az farkla auta çıktı.
  • 50. dakikada sol kanattan topla son çizgiye inen Trezeguet’in pasında müsait pozisyonda Pavelka’nın şutunu Harun kornere çeldi.
  • 60. dakikada Batalla’nın sağ kanattan yaptığı ortaya kale sahası içindeki Ertuğrul’un kafa vuruşundatop üstten auta çıktı.
  • 74. dakikada Jorquera’nın pasında ceza sahasına hareketlenen Ekoko’nun müsait durumdaki şutunda top auta çıktı.
  • 78. dakikada Pavelka’nın verdiği uzun pasta savunmanın arkasına sarkan Murillo kaleciyle karşı karşıya pozisyondaki şutunda Harun gole izin vermedi. Dönen topta savunma tehlikeyi uzaklaştırdı.
  • 87. dakikada Ekoko soldan ceza sahası içine girip son çizgiye indi. Ortasında savunmadan seken top Aziz Behich’in önünde kaldı. Bu futbolcunun sert şutunda kaleci Ramazan meşin yuvarlağı kurtardı.
  • 89. dakikada Ekoko’nun soldan yaptığı ortada savunmanın arasında topa vuran Ertuğrul topu ağlara gönderdi. 2-1
  • 90+4. dakikada Ekoko’nun bu kez sağdan yaptığı ortada ceza sahası içinde soldan gelişine vuruşunu yapan Aziz Behich, meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu. 2-2

Fotoğraf: AA
Fotoğraf: AA

KASIMPAŞA – BURSASPOR MAÇININ ARDINDAN TEKNİK DİREKTÖR AÇIKLAMALARI

Kasımpaşa Teknik Direktörü Kemal Özdeş, 2-2 sona eren Bursaspor maçının ardından hakeme yüklendi. Özdeş, futbol oynamak istediklerini belirterek, "Sokaktan birini getirseniz zaten bu kadar yönetirdi" ifadelerini kullandı.

Kasımpaşa, Süper Lig’in 11. haftasında evinde karşılaştığı Bursaspor ile 2-2 berabere kaldı. Mücadelenin ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan lacivert-beyazlıların Teknik Direktörü Kemal Özdeş, 2-0’lık skoru yakaladıktan sonra önemli fırsatlar ele geçirdiklerini ifade ederek, "Maçın kader anı var, o da Trezeguet’nin oyundan atılışı. Antalya’daki pozisyona çok benziyor. Hakemin iyi niyeti sezmesi gerekiyor. İşin haksızlık boyutu devreye girdi. Maçın içinde 2 pozisyona şeye çok takıldım. Birisi Titi’nin ikinci sarı kartı neden görmemesi. Diğeri ise rakibin attığı 2. golde Batalla’nın aktif alanda olması. Hakem bunu izlesin ve görsün. Biz insanları eğlendirmek için iş yapmıyoruz. Bizim hayalimiz ve amacımız var. Benim takımım bu takımların hepsinden iyi. Bu sertlikte, bu sıklıkta bir maça daha iyi bir hakem gelmeli. Hakeme ihtiyaç yoktu, sokaktan biri gelse de zaten bu maçı bu kadar yönetirdi. Bir tarafta futbol oynamayan Bursaspor, bir tarafta ise futbolun gereklerini yapan Kasımpaşa vardı. İç sahada Kayserispor ve Bursaspor maçlarında iyi oynarken 4 puan kaybettik, buna üzülüyorum. Futbolcularımı gösterdikleri performans nedeniyle kutluyorum. Bursaspor’u da özellikle son 25 dakikalık baskısı nedeniyle tebrik ediyorum" diye konuştu.

Fotoğraf: İhlas
Fotoğraf: İhlas

BURSASPOR CEPHESİ

Bursaspor Teknik Direktörü Paul Le Guen, Kasımpaşa maçının ardından konuştu. Le Guen, maçın 2-2’ye gelmesinin çok önemli olduğunu söyleyerek, "Bu dönüşü yapmamız gerçekten çok önemliydi" dedi.

Bursaspor, Süper Lig’in 11. haftasında deplasmanda karşı karşıya geldiği Kasımpaşa ile 2-2 berabere kaldı. Müsabakanın ardından basın toplantısında konuşan yeşil-beyazlıların Teknik Direktörü Paul Le Guen, "İkinci yarıya çok daha farklı çıktık. Zayıf bir ilk yarı geçirdik ve rakibimiz bizi domine etti. İlk yarıda bizi hızlı ataklarla cezalandırdılar. İkinci yarıya daha iyi bir başlangıç yaptık. Maç sonunda bu geri dönüşü tamamlamamız çok önemliydi çünkü çok fazla pozisyon bulduk" diye konuştu.

Fotoğraf: İhlas
Fotoğraf: İhlas

Kasımpaşa’ya karşı oynadıkları sistemle ilgili sorulan bir soruya Le Guen, "Kasımpaşa eksik kaldıktan sonra 3-4-3 gibi bir sistemle oynadık. Maçın metnine bu şekilde adapte olabilecektik. Kubilay ve Delarge’yi oyuna alarak rakibimizin üzerinde daha fazla baskı kurmak istedik. Oyuncularımın ikinci yarıya daha farklı bir ruh haliyle çıkması bize sonucu getirdi" diye cevap verdi.