Beşiktaş'tan 7 gollü zafer

Beşiktaş'ta Adem Ljajic, attığı golün ardından tribünlere koşuyor.
Beşiktaş'ta Adem Ljajic, attığı golün ardından tribünlere koşuyor.

Spor Toto Süper Lig'de 27. haftanın kapanış mücadelesinde Beşiktaş, deplasmanda Çaykur Rizespor'u 7-2 mağlup etti. Siyah beyazlı ekipte Adem Ljajic, 2 gol ve 3 asistlik performansıyla maçın adamı oldu.

Spor Toto Süper Lig'de 27. haftanın kapanış mücadelesinde Çaykur Rizespor ile Beşiktaş karşı karşıya geldi. Çaykur Didi Stadyumu’nda oynanan karşılaşmada sahadan galibiyetle ayrılan taraf, 7-2 gibi farklı bir skorla Beşiktaş oldu.

Siyah beyazlı ekibe galibiyeti getiren golleri 8. dakikada Domagoj Vida, 14., ile 78. dakikalarda Adem Ljajic, 64. dakikada Burak Yılmaz ve 71., 82. ile 89. dakikalarda Güven Yalçın kaydetti. Ev sahibi takımın sayıları ise 42. dakikada Vedat Muriqi ile 70. dakika Mohamed Abarhoun’dan geldi.

  • Alınan bu sonucun ardından Beşiktaş puanını 50’ye yükseltti ve üçüncü sıraya yerleşti. Çaykur Rizespor ise 34 puanda kalarak 11. basamaktan kurtulamadı.3

GÜVEN YALÇIN GÖZ DOLDURDU

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Beşiktaş forması giyen 20 yaşındaki Güven Yalçın, Çaykur Rizespor karşısındaki başarılı performansıyla parmak ısırttı.

Mücadelenin 69. dakikasında Burak Yılmaz’ın yerine dahil olan Güven Yalçın, 21 dakika içerisinde 3 gol birden atarak hat-trick yaptı. İlk golünü oyuna girdikten 2 dakika sonra kaydeden genç futbolcu, ikinci golünü ise 82. dakikada attı.

Hat-trick yaptığı golü ise 90. dakikada kaydeden Güven Yalçın, bu pozisyonda ağları deldi. Ceza sahası dışından düzgün bir vuruş çıkaran yetenekli oyuncu, kaleci Gökhan Akkan’ı mağlup etti. Ağları delen topun gol olduğu ilk anlarda anlaşılmadı ancak yapılan VAR incelemesi neticesinde gol değeri kazandı.

Güven Yalçın, 2014/15 sezonundan bu yana oyuna sonradan girdiği bir Süper Lig maçında hat-trick yapan ikinci oyuncu oldu.

ADEM LJAJIC'İN KARİYER GECESİ

Beşiktaş'ta Adem Ljajic, Çaykur Rizespor maçında 2 gol ve 3 asistle oynayarak kariyerinin en etkili maçlarından birini çıkardı. Yetenekli oyuncu, 2014/15 sezonundan bu yana Beşiktaş formasıyla bir Süper Lig maçında beş gol katkısı yapan ilk oyuncu oldu.

  • Süper Lig'in ikinci yarısında en fazla gol katkısı yapan oyuncu Adem Ljajic. (2 gol & 3 asist)

BURAK YILMAZ, DEPLASMANDA İLK GOLÜNÜ ATTI

Beşiktaş'ın devre arasında renklerine kattığı Burak Yılmaz, siyah-beyazlı formayla bu sezon deplasmanda ilk golünü kaydetti. Beşiktaş'ta görev aldığı 9. müsabakada 7. golünü atan Burak Yılmaz, daha önceki 6 golünü Vodafone Park'ta kaydetmişti.

16 YIL SONRA 7 GOL ATTI

Beşiktaş, Süper Lig'de 16 yıl sonra bir müsabakada 7 kez ağları havalandırdı. Siyah-beyazlı takım, en son 2002-2003 sezonunda 2 Mart 2003'te sahasında Göztepe ile oynadığı karşılaşmayı 7-3 kazanmıştı. Beşiktaş, deplasmanda ise 22 yıl sonra bir lig maçında 7 gol kaydetti. Siyah-beyazlı ekip, 1997-1998 sezonunda 22 Kasım 1997'de oynanan maçta Vanspor'u 7-1 mağlup etmişti.

ÇAYKUR RİZESPOR - BEŞİKTAŞ MAÇININ DAKİKA DAKİKA ÖZETİ

  • 5. dakikada Caner Erkin'den sıyrılan Boldrin'in ara pasında ceza sahasına giren Muric'in bekletmeden plase vuruşunda, kaleci Karius'u geçip filelere gitmekte olan topu Vida iki hamlede uzaklaştırdı.
  • 7. dakikada Burak Yılmaz'ın ceza yayı üzerine pasında Dorukhan Toköz'ün vuruşunda, kaleci Gökhan Akkan meşin yuvarlağı kornere çeldi.
  • 8. dakikada Beşiktaş öne geçti. Kazanılan köşe atışında Ljajic'ın sağdan ceza sahası içerisine ortasında penaltı noktası üzerinde iyi yükselen Vida'nın kafa vuruşunda, top filelere gitti: 0-1
  • 12. dakikada Boldrin'in ceza sahası dışından plase vuruşunda, kaleci Karius uzanarak topu kornere çeldi. Korneri kullanan Boldrin'in ortasında Awaziem'in kafa vuruşunda, meşin yuvarlak az farkla üstten auta çıktı.
  • 14. dakikada konuk ekip farkı 2'ye çıkardı. Hutchinson, ceza yayı üzerinde topu müsait durumdaki Ljajic'e bıraktı. Bu futbolcunun plase vuruşunda, meşin yuvarlak köşeden filelerle buluştu: 0-2
  • 17. dakikada Çaykur Rizespor savunmasının arkasına gönderilen topa hareketlenen Burak Yılmaz'ın, Abarhoun'dan sıyrıldıktan sonra vuruşunda, kaleci Gökhan Akkan topu ayaklarıyla kornere çeldi.
  • 21. dakikada sağdan Samudio'nun ceza sahasına ortasında Muric'in gelişine şutunda, top az farkla yandan auta gitti.
  • 32. dakikada Moroziuk'un sağdan ceza sahasına ortasında arka direkteki Aatıf'ın kafa vuruşunda, top az farkla yandan auta çıktı.
  • 42. dakikada Çaykur Rizespor golü buldu. Boldrin'in ara pasında ceza sahasında topu kontrol eden Muric'in yerden plase vuruşunda, meşin yuvarlak kaleci Karius'un sağından filelere gitti: 1-2
  • 55. dakikada Moroziuk'un sağdan ceza sahasına ortasında Samudio altıpas içerisinde boş pozisyonda topa istediği gibi vuramadı. Meşin yuvarlak kaleci Karius'ta kaldı.
  • 64. dakikada Beşiktaş bir kez daha farkı ikiye çıkardı. Dorukhan Toköz'ün ara pasında defansın arkasına sarkan Burak Yılmaz, ceza sahasına girdikten sonra plase bir vuruşla topu filelere gönderdi: 1-3
  • 70. dakikada Çaykur Rizespor ikinci golünü buldu. Melnjak ile sol çaprazda verkaça giren Boldrin'in ceza sahasına ortasında ön direkteki Abarhoun'un plase vuruşunda, top filelere gitti: 2-3
  • 71. dakikada Beşiktaş, Güven Yalçın ile 4. golünü buldu. Lens'in ara pasında defansın arkasına sarkan Güven Yalçın, topla ilk buluşmasında meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 2-4
  • 78. dakikada Beşiktaş farkı 3'e yükseltti. Siyah-beyazlı ekibin ceza sahası dışından hafif sol çaprazdan kazandığı serbest atışta Ljajic, plase bir vuruşla takımının 5. golünü attı: 2-5
  • 82. dakikada siyah-beyazlı ekip bir gol daha buldu. Ljajic'in sağdan ceza sahasına yerden pasında Güven Yalçın'ın bekletmeden vuruşunda, top filelere gitti: 2-6
  • 90. dakikada Beşiktaş farkı 5'e çıkardı. Güven Yalçın'ın yaklaşık 25 metreden sert vuruşunda meşin yuvarlak fileleri delip dışarı çıktı. Maçın hakemi Arda Kardeşler, VAR sisteminin de uyarısıyla golü verdi: 2-7