Cenk Tosun oyundan alındı, taraftar köpürdü!

Cenk Tosun'un oyundan çıktığı an.
Cenk Tosun'un oyundan çıktığı an.

Premier Lig'in 29. haftasında Burnley'e 2-1 mağlup olan Everton'da takımının tek golünü Cenk Tosun oyundan alınması olay oldu. Taraftarlar, Sam Allardyce'a küfürlü tezahüratlarda bulundu.

İngiltere Premier Lig 29. hafta mücadelesinde Cenk Tosun’un attığı golle 1-0 öne geçtiği maçta Burnley’e 2-1 mağlup olan Everton’da taraftarın sabrı taştı.

İlk yarısını 1-0 önde tamamladığı maçın ikinci yarısında oyundan düşen Everton, 56. dakikada Ashley Barnes’ın attığı gole engel olamayınca skora denge geldi. Skorun 1-1’e gelmesinin ardından iyice geriye yaslanan Everton’da Cenk Tosun’un oyundan alınması bardağı taşıran son damla oldu.

Cenk Tosun'un gol sevinci.
Cenk Tosun'un gol sevinci.

Mücadelenin 68. dakikasında Cenk Tosun’un yerine Oumar Niasse’yi oyuna dahil eden Sam Allardyce, bu kararıyla taraftarların tepkisini çekti. Everton tribününü dolduran taraftarlar, Cenk Tosun oyundan alınırken ve alındıktan sonra deneyimli teknik adama yönelik ağır küfürler içeren tezahüratlarda bulundu.

Nitekim bu karadan yalnızca 12 dakika sonra Burnley, Chris Wood'un golüyle durumu 2-1'e taşıdı ve maçı da bu skorla tamamlayarak sahadan 2-1 galibiyetle ayrılarak 3 puanı hanesine yazdırmayı bildi.

Cenk Tosun'un oyundan çıktığı an...
Cenk Tosun'un oyundan çıktığı an...

İngiliz basınında geniş yer bulan bu olay, Cenk Tosun’un kendisini nasıl kabul ettirdiğini gösterirken, Big Sam’in de koltuğunun sallandığını kanıtı oldu. Birçok otorite, Cenk Tosun’un Everton’daki en büyük şanssızlığının Sam Allardyce olduğu görüşünde.

🇹🇷 Cenk Tosun ilk golünü attı!

gztspor (@gztspor)'in paylaştığı bir gönderi ()