Demba Ba'nın tercihi sizi çok şaşırtacak!

Demba Ba'nın en sevdiği yemeği biliyor musunuz?
Demba Ba'nın en sevdiği yemeği biliyor musunuz?

Demba Ba yalnızca onlardan biri... Yeşil sahaların yıldız futbolcularının damak zevkleri karşısında şaşırıp kalacaksınız...

Sahada oynadıkları futbol ve attıkları gollerle milyonlarca insanı peşinden sürükleyen futbolcuların, özel hayatları da hayranları tarafından merak ediliyor. Takımlarının başarısı için ter döken, söz konusu ekiplerin kazandığı nice şampiyonlukta pay sahibi olan futbolcuların en sevdiği yemek, en sevdiği renk vs. her zaman merak konusudur. Özellikle yolu Türkiye'den geçen futbolcuların damaklarında Türk lezzetleri ayrı bir iz bırakır. işte birbirinden ünü futbolcular ve sevdikleri yemekler;

Demba Ba
Bonservisi Çin'in Shanghai Shenhuav kulübünde bulunan Demba Ba'ya en sevdiği yemek sorulduğunda verdiği yanıt buram buram Türkiye kokuyor. Demba Ba en çok baklavayı seviyor.
Demba Ba Bonservisi Çin'in Shanghai Shenhuav kulübünde bulunan Demba Ba'ya en sevdiği yemek sorulduğunda verdiği yanıt buram buram Türkiye kokuyor. Demba Ba en çok baklavayı seviyor.
Roberto Carlos

                                    Bir zamanlar futbol dünyası onun adını dilinden düşürmezdi. Fenerbahçe'de forma giydikten sonra ülkemizde Sivasspor ve Akhisar Belediyespor'u çalıştıran Roberto Carlos'un en sevdiği yemek kebap.
Roberto Carlos Bir zamanlar futbol dünyası onun adını dilinden düşürmezdi. Fenerbahçe'de forma giydikten sonra ülkemizde Sivasspor ve Akhisar Belediyespor'u çalıştıran Roberto Carlos'un en sevdiği yemek kebap.
Alex de Souza

                                    Fenerbahçe tarihine adını altın harflerle yazdıran Alex de Souza ise ülkesinin geleneksel yemeklerinden 'Feijoada' yemeden bir haftayı geçirmiyor. Siyah fasulye ve etten yapılan güveç birçok Brezilyalının vazgeçilmezi.
Alex de Souza Fenerbahçe tarihine adını altın harflerle yazdıran Alex de Souza ise ülkesinin geleneksel yemeklerinden 'Feijoada' yemeden bir haftayı geçirmiyor. Siyah fasulye ve etten yapılan güveç birçok Brezilyalının vazgeçilmezi.
Emre Belözoğlu

                                    
                                    Futbol kariyerine Başakşehirspor'da devam eden Emre Belözoğlu, tam bir et döner canavarı(!)
Emre Belözoğlu Futbol kariyerine Başakşehirspor'da devam eden Emre Belözoğlu, tam bir et döner canavarı(!)
Tolga Zengin

                                    
                                     

 Beşiktaş'ın başarılı file bekçisi Tolga Zengin'in olmazsa olmazı ise Karadeniz pidesi… Gümüşhaneli olan yetenekli eldiven, yöresel lezzetleri de çok sevdiğini belirtiyor.
Tolga Zengin Beşiktaş'ın başarılı file bekçisi Tolga Zengin'in olmazsa olmazı ise Karadeniz pidesi… Gümüşhaneli olan yetenekli eldiven, yöresel lezzetleri de çok sevdiğini belirtiyor.
Bobo

                                    Türkiye'de Beşiktaş ve Kayserispor formaları giyen Bobo, picanha isimli bir tür et yemeğini çok seviyor. Avustralya'nın Sydney FC takımında forma giyen ünlü futbolcu, sevdiği bu yemekten ayrı kalmış gibi görünüyor.
Bobo Türkiye'de Beşiktaş ve Kayserispor formaları giyen Bobo, picanha isimli bir tür et yemeğini çok seviyor. Avustralya'nın Sydney FC takımında forma giyen ünlü futbolcu, sevdiği bu yemekten ayrı kalmış gibi görünüyor.
Onur Kıvrak

                                    Trabzonspor'un kaptanı Onur Kıvrak patlıcan musakkadan vazgeçemiyor.
Onur Kıvrak Trabzonspor'un kaptanı Onur Kıvrak patlıcan musakkadan vazgeçemiyor.
Olcay Şahan

                                    Trabzonspor'un gurbetçi futbolcusu Olcay Şahan çocukluk yıllarından bu yana lahmacunu çok seviyor. Lahmacun dışında ise ilginçtir içinde et bulunan yemekleri yemekten kaçınıyor.
Olcay Şahan Trabzonspor'un gurbetçi futbolcusu Olcay Şahan çocukluk yıllarından bu yana lahmacunu çok seviyor. Lahmacun dışında ise ilginçtir içinde et bulunan yemekleri yemekten kaçınıyor.
Arda Turan

                                    Barcelona'nın yıldızı Arda Turan, Türk mutfağının olmazsa olmazı taze fasulyeye çok düşkün. Arda'nın annesi Yüksel Hanım, yazdan hazırladığı taze fasulye ve birçok sebzeyi oğlu için İspanya'ya gönderiyor.
Arda Turan Barcelona'nın yıldızı Arda Turan, Türk mutfağının olmazsa olmazı taze fasulyeye çok düşkün. Arda'nın annesi Yüksel Hanım, yazdan hazırladığı taze fasulye ve birçok sebzeyi oğlu için İspanya'ya gönderiyor.
Hagi

                                    
                                    Galatasaray tarihinin en önemli isimlerinden Hagi, verdiği birçok demeçte ekmek arası domates-peyniri hiçbir şeye değişemeyeceğini ifade ediyor.
Hagi Galatasaray tarihinin en önemli isimlerinden Hagi, verdiği birçok demeçte ekmek arası domates-peyniri hiçbir şeye değişemeyeceğini ifade ediyor.
Hugo Almeida
Futbol hayatına Yunan Ligi ekibi AEK Atina'da devam eden Hugo Almeida Portekiz ve Brezilya'da yaygın olan 'Bacalhau' isimli yemeği tüketmeyi seviyor. Morina balığından yapılan yemek özellikle Portekiz'de 1001 farklı yöntemle pişiriliyor.
Hugo Almeida Futbol hayatına Yunan Ligi ekibi AEK Atina'da devam eden Hugo Almeida Portekiz ve Brezilya'da yaygın olan 'Bacalhau' isimli yemeği tüketmeyi seviyor. Morina balığından yapılan yemek özellikle Portekiz'de 1001 farklı yöntemle pişiriliyor.
İbrahim Üzülmez

                                    Beşiktaş'ta uzun yıllar top koşturduktan sonra kariyerine teknik direktör olarak devam eden İbrahim Üzülmez tam bir menemen düşkünü.
İbrahim Üzülmez Beşiktaş'ta uzun yıllar top koşturduktan sonra kariyerine teknik direktör olarak devam eden İbrahim Üzülmez tam bir menemen düşkünü.
Wesley Sneijder

                                    Galatasaray ile yollarını ayıran Wesley Sneijder, Hollandalı olmasına rağmen çocukluğundan bu yana Türk lezzetlerine bir hayli düşkün. Küçük yaşlarda sık sık Türk lokantalarında yemek yiyen Sneijder, ülkesi dışına çıktığında ise ilginç bir şey yaptı. Sneijder'in evinde yıllardır bir döner makinası bulunuyor. Haliyle yıldız futbolcu sık sık evinde kendi hazırladığı iskenderi afiyetle yiyor.
Wesley Sneijder Galatasaray ile yollarını ayıran Wesley Sneijder, Hollandalı olmasına rağmen çocukluğundan bu yana Türk lezzetlerine bir hayli düşkün. Küçük yaşlarda sık sık Türk lokantalarında yemek yiyen Sneijder, ülkesi dışına çıktığında ise ilginç bir şey yaptı. Sneijder'in evinde yıllardır bir döner makinası bulunuyor. Haliyle yıldız futbolcu sık sık evinde kendi hazırladığı iskenderi afiyetle yiyor.
Umut Bulut

                                    Kayserili olan Umut Bulut ise bir klasik düşkünü. Başarılı futbolcu, çok sevdiği mantıyı kilo almamak için ölçülü tüketiyor.
Umut Bulut Kayserili olan Umut Bulut ise bir klasik düşkünü. Başarılı futbolcu, çok sevdiği mantıyı kilo almamak için ölçülü tüketiyor.
Burak Yılmaz

                                    Trabzonspor'a dönmesi an meselesi olan Burak Yılmaz, etli lahana sarması düşkünü.
Burak Yılmaz Trabzonspor'a dönmesi an meselesi olan Burak Yılmaz, etli lahana sarması düşkünü.
Rüştü Reçber

                                    Uzun yıllar Türk Milli Takımı ve Fenerbahçe'nin kalesini koruduktan sonra kariyerine Beşiktaş'ta nokta koyan Rüştü Reçber ise yuvalama yemeğinin düşkünü.
Rüştü Reçber Uzun yıllar Türk Milli Takımı ve Fenerbahçe'nin kalesini koruduktan sonra kariyerine Beşiktaş'ta nokta koyan Rüştü Reçber ise yuvalama yemeğinin düşkünü.
Diego Ribas

                                    Flamengo forması giyen Diego Ribas da Alex gibi feijoad isimli yemeği seviyor. Ancak Diego, Fenerbahçe'de oynadığı dönemde lahana sarması ve kuru fasulye hayranı oldu.
Diego Ribas Flamengo forması giyen Diego Ribas da Alex gibi feijoad isimli yemeği seviyor. Ancak Diego, Fenerbahçe'de oynadığı dönemde lahana sarması ve kuru fasulye hayranı oldu.
İlhan Mansız

                                    
                                    2002 Dünya Kupası'nda oynadığı futbolla, transfer pazarının en çok konuşulan ismi haline gelen İlhan Mansız, 2004'te Japonya'nın yolunu tuttu. Yalnızca bir sezon Japonya'da kalan İlhan Mansız, suşiye hayran kaldı.
İlhan Mansız 2002 Dünya Kupası'nda oynadığı futbolla, transfer pazarının en çok konuşulan ismi haline gelen İlhan Mansız, 2004'te Japonya'nın yolunu tuttu. Yalnızca bir sezon Japonya'da kalan İlhan Mansız, suşiye hayran kaldı.
Lionel Messi

                                    
                                    Barcelona ve Arjantin Milli Takımı'nın yıldız oyuncusu Lionel Messi, 'Milanesa Napolitana' isimli yemeği çok seviyor. Ünlü futbolcunun annesi, jambondan yapılan ve şnitzele benzeyen yemeğini Arjantin ve Uruguay'da geleneksel bir lezzet olduğunu söylüyor.
Lionel Messi Barcelona ve Arjantin Milli Takımı'nın yıldız oyuncusu Lionel Messi, 'Milanesa Napolitana' isimli yemeği çok seviyor. Ünlü futbolcunun annesi, jambondan yapılan ve şnitzele benzeyen yemeğini Arjantin ve Uruguay'da geleneksel bir lezzet olduğunu söylüyor.
Cristiano Ronaldo

                                    Real Madrid'in yıldızı Cristiano Ronaldo ise Portekiz'in geleneksel yemeklerinden biri olan 'Bacalhau a Bras' olmadan neredeyse sofraya oturmuyor. Bir tür patatesli yumurta olan yemeğin içine bolca siyah zeytin de konuluyor.
Cristiano Ronaldo Real Madrid'in yıldızı Cristiano Ronaldo ise Portekiz'in geleneksel yemeklerinden biri olan 'Bacalhau a Bras' olmadan neredeyse sofraya oturmuyor. Bir tür patatesli yumurta olan yemeğin içine bolca siyah zeytin de konuluyor.
David Beckham

                                    2003-2007 yılları arasında Real Madrid'te forma giyen David Beckham, ülkesi İngiltere'ye dönerken verdiği bir röportajında en sevdiği yemeklerin ismini söylemişti. Ünlü futbol adamı patates püresi ve kremalı pastayı çok seviyor.
David Beckham 2003-2007 yılları arasında Real Madrid'te forma giyen David Beckham, ülkesi İngiltere'ye dönerken verdiği bir röportajında en sevdiği yemeklerin ismini söylemişti. Ünlü futbol adamı patates püresi ve kremalı pastayı çok seviyor.
Ashley Young

                                    Manchester United'lı futbolcu Ashley Young, 'Curried goat' isimli bol baharat ve keçi etinden yapılan yemeği sevdiğini bir röportajında belirtmişti.
Ashley Young Manchester United'lı futbolcu Ashley Young, 'Curried goat' isimli bol baharat ve keçi etinden yapılan yemeği sevdiğini bir röportajında belirtmişti.
Joe Hart
West Ham'a transfer olan İngiliz kaleci Joe Hart orta pişmiş biftek seviyor. Hart “Kan yemek sakıncalı olmasa bifteği neredeyse çiğ yiyeceğim” sözleriyle, et yemeğine düşkünlüğünü belirtmişti.
Joe Hart West Ham'a transfer olan İngiliz kaleci Joe Hart orta pişmiş biftek seviyor. Hart “Kan yemek sakıncalı olmasa bifteği neredeyse çiğ yiyeceğim” sözleriyle, et yemeğine düşkünlüğünü belirtmişti.
Sébastien Bassong

                                    Norwich City ile yollarını ayıran Fransız defans oyuncusu Sébastien Bassong, keçi sütü milkshake seviyor.
Sébastien Bassong Norwich City ile yollarını ayıran Fransız defans oyuncusu Sébastien Bassong, keçi sütü milkshake seviyor.
Diego Forlan
Son olarak Mumbai City forması giyen ve bonservisi elinde bulunan Diego Forlan tam bir omlet hastası... Forlan, omleti her öğünde yiyebileceğini belirtiyor. Ancak Forlan'ın omletinde yalnızca yumurtanın sarısı bulunuyor.
Diego Forlan Son olarak Mumbai City forması giyen ve bonservisi elinde bulunan Diego Forlan tam bir omlet hastası... Forlan, omleti her öğünde yiyebileceğini belirtiyor. Ancak Forlan'ın omletinde yalnızca yumurtanın sarısı bulunuyor.
Diego Lugano

                                    
                                    Futbol hayatına Sao Paulo'da devam eden Diego Lugano ise Türkiye'de çay müptelası oldu! Fenerbahçe'den ayrıldığı dönemde Uruguaylı futbolcu yanında dört bavul çayla Türkiye'den ayrıldı.
Diego Lugano Futbol hayatına Sao Paulo'da devam eden Diego Lugano ise Türkiye'de çay müptelası oldu! Fenerbahçe'den ayrıldığı dönemde Uruguaylı futbolcu yanında dört bavul çayla Türkiye'den ayrıldı.