Eski milli futbolcular FETÖ'ye para götürmüş, sohbetine katılmışlar

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) eski 'Futbol İmamı' olan Said Alpsoy, 2002 Dünya Kupası'ndan sonra dağıtılan primlerin ardından, Emre, Okan, Hakan Şükür, Hakan Ünsal ve Arif'in para topladığını ve bu paranın Fetullah Gülen'e götürüldüğünü söyledi.

Cemaatin eski 'Futbol İmamı' olan Alpsoy Fotomaç'tan Serkan Ünlü'ye verdiği röportajda çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Alpsoy "2002 Dünya Kupası'nda Türkiye'nin dünya üçüncüsü olduğu dönemde benim de yönlendirmemle milli takımdaki bu yapıya mensup futbolcular aralarında şampiyona primlerini topladılar. Emre Belözoğlu, Okan Buruk, Hakan Şükür, Hakan Ünsal, Arif Erdem'in aralarında topladıkları 250-500 bin dolar civarında idi sanırım, 14 sene oldu tam hatırlamıyorum. Bu miktarı Arif Erdem, Pennsylvania'ya götürdü. Gülen önce almak istememiş ancak Arif parayı Cevdet Türkyolu'na vermişti. Gülen de daha sonra Arif'e methiyeler düzmüştü. Fatih Akyel'i de duyardım ama benden önceymiş. Sonrasında cemaatle bağı kopmuş sanırım. Benim dönemimde yoktu." dedi.

FATİH TERİM'DEN EMRE'YE UYARI

O dönemlerde Fatih Terim'in Emre Belözoğlu'nu uyardığını söyleyen Said Alpsoy "Galatasaray'ın UEFA Kupası'nı kazanan kadrosundan bazı isimler cemaate bağlıydı: Arif Erdem, Hakan Ünsal, Hakan Şükür, Okan Buruk, Emre Belözoğlu. Bunlar hep el üstünde tutulurdu. Hepsi beni sayar severlerdi. Genellikle sabah namazlarında bir araya gelir, daha sonra futbolcuların evlerinde gider, dini sohbetler yapardık. Emre'nin o zaman yaşı küçüktü ama adı çok öne çıkıyordu. O dönemde şöyle bir olay olmuştu. Fatih Terim birkaç kez Emre'yi Florya'da odasına çağırıp biraz da tehdit eder bir üslupla "Fetullahçılarla ilişkini kes! Bunlar senin kariyerini bitirir, geleceğini karartırlar. Ben takımımda böyle bir yapılanmaya asla ve katiyetle izin vermem" diyerek uyarmış. Bunu bana yine futbolcular anlatmıştı. Emre de "Tamam hocam, peki falan" demiş." ifadelerini kullandı.

JÜBİLE YAPTIKTAN SONRA BİZİ UNUTTULAR

Röportajında kendisi daha sonra arayıp dertleşen futbolculardan da bahseden Alpsoy, 2009 yılında Emre'nin kendisini aradığını ve cemaatin kendilerine çıkar olarak baktığını, Arif'in ise jübile yaptıktan sonra kendilerini unuttuklarını söylediğini, anlattı.




BAZILARI NEREDEYSE AYAKLARINA KAPANACAKTI
Galatasaray'ın eski yıldızlarından Evren Turhan, futbolculuğu döneminde FETÖ yapılanması hakkında edindiği önemli gözlemleri anlattı. 

 Turhan “Adını söylemeyim ünlü oyunculardan birisi beni aradı. "Sabah bir yer var oraya gel seni bekliyoruz" dediler. "Ne yapacağız" diye sordum. "Seni sürpriz birisi ile tanıştıracağız" dediler. Altunizade FEM Dershanesi'ne gittim. Oraya gittiğimde saydığınız bütün oyuncular vardı. Onların yanı sıra İsmail Demiriz ile Mutlu Topçu da ordaydı. Yıldız oyuncular, 17- 20 kişilik bir gruptu. Ben ve yanımdaki birkaç kişi olaydan habersiz kimle tanışacağımızı da bilmiyorduk. FETÖ'nün başı olan Fetullah Gülen geldi. İlk defa orada gördüm. "Saygı, sevgi" ile ilgili bir konuşma yaptı. Yanımdaki ünlü oyuncular, "Bizim abimiz" dediler. Ona karşı inanılmaz saygılılardı. Hatta bazıları neredeyse ayaklarına kapanacaktı.” dedi

 Kaynak: Sabah
BAZILARI NEREDEYSE AYAKLARINA KAPANACAKTI Galatasaray'ın eski yıldızlarından Evren Turhan, futbolculuğu döneminde FETÖ yapılanması hakkında edindiği önemli gözlemleri anlattı. Turhan “Adını söylemeyim ünlü oyunculardan birisi beni aradı. "Sabah bir yer var oraya gel seni bekliyoruz" dediler. "Ne yapacağız" diye sordum. "Seni sürpriz birisi ile tanıştıracağız" dediler. Altunizade FEM Dershanesi'ne gittim. Oraya gittiğimde saydığınız bütün oyuncular vardı. Onların yanı sıra İsmail Demiriz ile Mutlu Topçu da ordaydı. Yıldız oyuncular, 17- 20 kişilik bir gruptu. Ben ve yanımdaki birkaç kişi olaydan habersiz kimle tanışacağımızı da bilmiyorduk. FETÖ'nün başı olan Fetullah Gülen geldi. İlk defa orada gördüm. "Saygı, sevgi" ile ilgili bir konuşma yaptı. Yanımdaki ünlü oyuncular, "Bizim abimiz" dediler. Ona karşı inanılmaz saygılılardı. Hatta bazıları neredeyse ayaklarına kapanacaktı.” dedi Kaynak: Sabah