Evet, yanlış okumuyorsunuz! Futbolcu, taraftarın kolunu kırdı

​Evet, yanlış okumuyorsunuz! Futbolcu, taraftarın kolunu kırdı
​Evet, yanlış okumuyorsunuz! Futbolcu, taraftarın kolunu kırdı

İtalyan futbolcu attığı şutla 9 yaşındaki çocuğun kolunu kırdı. Peki, ama ne zaman, nerede?

Üzerinden yıllar geçse de İtalyanlar için Luigi Riva'nın yeri bambaşkadır. İtalya'nın yetiştirdiği en iyi forvetler arasında gösterilen Riva attığı goller ve başarılarıyla halen takdir ediliyor.

1962’de başladı

Luigi Riva, Cagliari tarihinin en önemli isimleri arasında yer alıyor.
Luigi Riva, Cagliari tarihinin en önemli isimleri arasında yer alıyor.

Luigi Riva, 7 Kasım 1944'te İtalya'nın Lombardiya Bölgesi'nde dünyaya geldi. Küçük yaşta meşin yuvarlağın peşinde koşmaya başlayan Luigi Riva, 1962 yılında yani 18 yaşındayken Serie C ekibi AC Legnano'da profesyonel kariyerine adım attı. Legnano formasıyla 22 maça çıkan Riva, 1962 yılında Cagliari'ye imza attı.

Büyük başarı

Sardunya Adası takımı olan Cagliari, Riva'nın eşsiz gollerinin etkisiyle 1963-1964 sezonunda Serie A'ya yükseldi. Riva, Serie A'daki ilk maçını 13 Eylül 1964'te Roma'ya karşı oynadı. Rombo di Tuono yani "Gök Gürültüsü" lakaplı Riva, Cagliari tarihinin en kıymetli isimlerinden biridir.

7 kez krallık yaşadı

Riva 7 kez Serie A'da gol krallığı yaşadı.
Riva 7 kez Serie A'da gol krallığı yaşadı.

Cagliari'nin 1970 yılında yaşadığı Serie A şampiyonluğunda Riva'nın oynadığı rol çok etkindi. Riva yedi kez Serie A'da gol krallığı tacını taktı. Süratiyle dikkatleri üzerine çeken golcüyü durdurmak için rakipleri son derece acımasız fauller yapıyordu. Hal böyle olunca ünlü futbolcu kariyerinin büyük bir bölümünü sakatlıklarla geçirdi. Üst üste ayağı kırılan Riva 1978'de emekli oldu.

Euro 1968’i kazandı

İtalya Milli Takımı formasını 42 kez giyen Riva, 35 kez fileleri sarma başarısı gösterdi. Riva 1968'de ise milli forma altında Avrupa Futbol Şampiyonası'nda şampiyonluk başarısı yaşadı.

Taraftarın kolunu kırdı

Riva'nın şutu 9 yaşındaki çocuğun kolunun kırılmasına neden oldu.
Riva'nın şutu 9 yaşındaki çocuğun kolunun kırılmasına neden oldu.

Ancak Riva’nın unutulmaz anısı bunlarla sınırlı değil. 1970 yılında bir maç sırasında Riva’nın şutu 120 km hızla ilerledi ve top 9 yaşındaki bir çocuğun koluna isabet etti. Bu şutla birlikte çocuk yerde kaldı. Kolu kırılan minik Cagliari taraftarını ise olayın hemen ardından Riva hastanede ziyaret etti.

Yönetici oldu

1978’de emekliye ayrılan Riva, futbolu bıraktıktan sonra Cagliari’de yönetici olarak görev yaptı.