Fernando: Ben böyle taraftar görmedim

Fernando, Galatasaray taraftarını övdü.
Fernando, Galatasaray taraftarını övdü.

Galatasaray'ın yeni transferlerinden başarılı orta saha oyuncusu Fernando, şimdiye kadar gördüğü en iyi taraftar grubunun sarı kırmızılı takımda olduğunu belirterek, " Hem oynadığım takımlarda hem de rakiplerimde hiç böyle bir taraftar grubu görmedim" dedi.

Galatasaray’ın sezon başında kadrosuna kattığı Fernando Reges, Galatasaray Televizyonu’na özel olarak açıklamalarda bulundu. Yeni transferde ilk 1 ayın her zaman zorlu geçtiğini belirten Fernando, "İlk kez geldiğiniz bir yer ve yeni bir yere alışıyorsunuz. Adaptasyon sürecim çok çabuk ilerledi. İlk geldiğimiz zaman biliyorsunuz bir hazırlık maçı vardı. Galatasaray kariyerime çok çabuk şekilde giriş yaptım aslında" derken takımdaki ortamın buna müsait olduğunu ve arkadaşlarının çok yardım ettiğini belirtti. Ayrıca takıma alışması hakkında konuşan Fernando, adaptasyon sürecini arkadaşlık sayesinde çabuk atlattığını da ekledi.

'Böyle bir taraftar grubu görmedim'

Galatasaray'a İngiltere gibi futbol kültürünün oturduğu bir ülkeden gelen Brezilyalı orta saha oyuncusu Galatasaray taraftarından, "Mükemmel bir atmosfer oluşturuyorlar. Hem içeride hem de dışarıda oynadığımız maçlarda her zaman bizim yanımızdalar. Şunu tüm samimiyetimle söyleyebilirim ki, şu zamana kadar gördüğüm en iyi taraftar grubu. Hem oynadığım takımlarda hem de rakiplerimde hiç böyle bir taraftar grubu görmedim" şeklinde övgüyle bahsetti.

"Galatasaray beni çok istediğini gösterdi"

Sarı kırmızılı ekibe geliş hikayesini anlatan Brezilyalı oyuncu, "Galatasaray'ın bana yaklaşımı çok pozitif oldu. Beni gerçekten çok istediklerini gösterdiler. Bu da beni çok sevindirdi. Galatasaray gibi bir camia tarafından bu kadar istenmek beni mutlu etti" şeklinde süreçten bahsederken taraftarın bu kadar takıma bağlı olduğunu bilmediğini itiraf etti.

"Igor Tudor büyük potansiyel sahibi"

Fernando, Teknik Direktör Igor Tudor ile ilgili, "Genç bir hocamız var ama bence kesinlikle büyük bir potansiyel sahibi bir hoca. Çok güzel çalıştığımızı düşünüyorum. Mutlaka kariyerinde çok daha iyi yerlere gelecektir diye düşünüyorum" gibi bir değerlendirmede bulunduktan sonra oyuncu olarak başarısına da değinmeden geçmedi.

Ahtapot lakabının gelişimi

Kendisine ait 'ahtapot' lakabının nasıl oluştuğunu anlatan Fernando, 21 yaşındayken Porto - Manchester United mücadelesinde gösterdiği performanstan sonra Porto taraftarının bu lakabı verdiğini açıkladı.

Yıldız oyuncu hayatı ve Galatasaray'a geliş süreci hakkında konuştuktan sonra ligde devam eden mücadele hakkında konuştu:

"Antalyaspor maçı hedefe giden finallerden bir tanesi"

"Şampiyonluk hedefi. Bu hedefe yürürken de her maç bizim için final. Hafta hafta, maç maç bakıyoruz. Şu anda da önümüzdeki maç Antalyaspor. Mutlaka zor bir maç olacak, iyi bir takıma karşı deplasmanda oynayacağız. Ama o da bu hedefe giden finallerden bir tanesi. Hedefimiz oraya gidip en iyi şekilde bu zamana kadar yaptığımız gibi mücadele edip güzel bir sonuçla ayrılmak."