FIFA'dan İspanya'ya Barça ultimatomu

FIFA'dan İspanya'ya ayar
FIFA'dan İspanya'ya ayar

İspanya'nın Barcelona'yı La Liga dışı bırakması durumunda, FIFA'nın ülkeye yaptırım uygulayarak, futboldan men cezası vereceği bildirildi.

Uzun zamandır Dünya ve İspanya gündemini meşgul eden Katalonya'nın bağımsızlık isteği, La Liga'nın da seyrini etkiledi. Hafta sonu Las Palmas mücadelesineçıkmama kararı alan Katalan kulübü, federasyonun puan silme tehdidiyle maça çıkmıştı. Bunun üzerine maçı protesto etme kararı alan Barcelona taraftarı, maç sırasında sahaya gireceğini açıklayınca Federasyon maça taraftar almama kararı almış ve karşılaşma seyircisiz oynanmıştı.

Tüm bu gelişmeler dünya basınında geniş yer bulurken İspanya Futbol Federasyonu'nun, Katalan devini La Liga'nın dışına itme tehdidine, dünyada futbolunun patronu olan FIFA'dan ultimatom geldi.

Katalonya'da yapılan bağımsızlık referandumu sonrasında Katalonya bölgesinde bulunan takımların akıbeti merak ediliyordu.

Bu duruma ilişkin İspanyolların saygın spor gazetesi Marca'dan çarpıcı bir iddia geldi. Referandumu yasa dışı sayıp tanımayan İspanya'nın, futbolda da aynı yolu takip etmesi durumunda, konuyla ilgili yaptırıma uğrayacağı öne sürüldü. Buna göre Barcelona'nın La Liga dışına itilmesi halinde, FIFA da İspanya Futbol Federasyonu'na yasak getirecek.

İspanya'nın uluslararası arenadan men edilmesiyle sonuçlanacak olan süreç, eski dünya şampiyonunun 2018'de Rusya'da düzenlenecek olan Dünya Şampiyonası'na katılamaması anlamına geliyor.

La Liga Başkanı Javier Tebas

La Liga Başkanı Javier Tebas'ın bu konu ile ilgili son açıklaması ise, Katalonya'nın ayrılması durumunda Barcelona'nın La Liga'dan çıkarılacağı yönündeydi.