Galatasaray Emre Taşdemir'i KAP'a bildirdi

Emre Taşdemir orta açmaya hazırlanıyor.
Emre Taşdemir orta açmaya hazırlanıyor.

Galatasaray, Emre Taşdemir transferi için görüşmelerin başladığını KAP'a bildirdi. Sol bek oyuncusunun sakatlık geçmişi taraftarları düşündürüyor.

Galatasaray, Bursaspor'dan ayrılan 23 yaşındaki futbolcu Emre Taşdemir'le transfer görüşmelerinin başladığını borsaya bildirdi.

Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar AŞ'den Borsa İstanbul'a gönderilen ve Kamuyu Aydınlatma Platformunda (KAP) da yer alan açıklamada, "Profesyonel futbolcu Emre Taşdemir'in transferi konusunda oyuncu ile resmi görüşmelere başlanmıştır." denildi.

  • Bursaspor'la sözleşmesini geçen hafta karşılıklı fesheden 23 yaşındaki futbolcu, bu sezon Süper Lig'de sadece 1 maçta forma giydi. Emre Taşdemir, son olarak Bursaspor'un 11 Ağustos 2018'de Fenerbahçe'yle oynadığı karşılaşmada 7 dakika forma şansı bulabilmişti.

Emre Taşdemir'in sakatlık geçmişi

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Galatasaray’ın KAP'a bildirdiği sol bek oyuncusu Emre Taşdemir’in son 5 sezondaki sakatlık geçmişi sarı kırmızılı taraftarları ciddi şekilde düşündürüyor.

Bursaspor’un sözleşmesini feshettiği deneyimli oyuncu, yeşil beyazlı takıma imza attığı 2014-15 sezonundan bu yanan tam 90 maçı kaçırdı. Süper Lig’de son 3 sezonda yalnızca 12 maçta süre alan Emre Taşdemir ayrıca bu sezon yalnızca 7 dakika oynadı.

Bursaspor'a MKE Ankaragücü'nden katılan Emre Taşdemir'in yeşil beyazlı takımdaki kariyerine sakatlıklar damga vurdu.

Bursaspor'daki kariyerine iyi bir başlangıç yapan genç oyuncu, ilk sakatlığını 14 Mart 2015 tarihinde yaşadı. Bu sakatlığı 31 gün formasından Emre'yi ayrı bırakırken devamında yaşanan sakatlıkları ise tam anlamıyla Bursaspor'un da kabusu oldu. Yeşil beyazlı kulüp, Emre Taşdemir'den sakatlığı nedeniyle toplamda 706 gün faydalanamadı.

Teknik direktör Samet Aybaba tarafından kadro dışı bırakılan ve çalışmalarını altyapı tesisleri olan Vakıfköy Vakıfbank Orhan Özselek Tesisleri'nde tek başına sürdüren Emre Taşdemir, toplamda ise 90 maç kaçırdı. 23 yaşındaki oyuncu bu sezon sadece ilk hafta oynanan Fenerbahçe maçında 7 dakika süre alabildi.

Bursaspor formasıyla Süper Lig, Türkiye Kupası ve Süper Kupa maçlarında toplamda 67 karşılaşmaya çıkan Emre Taşdemir 47 kez ilk 11 başladı. Emre karşılaşmalarda 2 kez gol sevinci yaşarken 3 asist yaptı. Emre'nin 1 yıl daha sözleşmesi bulunuyor.