Galatasaray ve Fenerbahçe'nin muhtemel rakipleri

UEFA Avrupa Ligi'nde kuraların çekildiği toplar.
UEFA Avrupa Ligi'nde kuraların çekildiği toplar.

Avrupa'da ülkemizi temsil eden son iki takımımız Galatasaray ve Fenerbahçe'nin muhtemel rakipleri belli oldu. Kura çekimi 17 Aralık Pazartesi günü İsviçre'nin Nyon kentinde gerçekleştirilecek.

Şampiyonlar Ligi'nden elenerek UEFA Avrupa Ligi biletini elde eden Galatasaray ve Avrupa Ligi'nde grubunu ikinci sırada tamamlayan Fenerbahçe'nin son 32 turundaki muhtemel rakipleri belli oldu.

UEFA Avrupa Ligi kura formatına göre 32 takım, seri başı olanlar ve seri başı olmayanlar üzere iki torbaya ayrılacak. Seri başı olan 16 takımın 12'si UEFA Avrupa Ligi'nde gruplarını lider bitiren ekipler olurken; diğer dört takım, Şampiyonlar Ligi'nden gelen 8 grup üçüncüsünün en iyi puanlı dört takımı olacak.

Fenerbahçe'de Slimani rakibiyle hava topuna çıkıyor.
Fenerbahçe'de Slimani rakibiyle hava topuna çıkıyor.
  • Yapılacak kura çekimlerinde seribaşı olamayan Fenerbahçe ile Galatasaray, 1. Torba'da yer alan seribaşı ekiplerle eşleşecek. UEFA Avrupa Ligi'nde son 32 turu maçları 14 Şubat ve 21 Şubat tarihlerinde oynanacak.

UEFA AVRUPA LİGİ KURA ÇEKİMİ NE ZAMAN?

UEFA Avrupa Ligi son 32 turunda kura çekimi, 17 Aralık Pazartesi günü İsviçre'nin Nyon kentinde gerçekleştirilecek. Kura, TSİ 15:00'te başlayacak ve turnuvanın Türkiye'deki yayıncısı olan beIN Sports'tan naklen yayınlanacak.

KURA FORMATI NASIL?

Avrupa Ligi son 32 turunda takımlar iki ayrı torbaya bölünecekler. Bir torbada seribaşı takımlar, diğerinde ise seribaşı olmayan takımlar yer alacak. Seribaşı takımların yer aldığı torbada, Avrupa Ligi'nde gruplarını lider tamamlayan 12 takım ile Şampiyonlar Ligi grubunu üçüncü sırada tamamlayan en iyi dört takım yer alacak.

UEFA Avrupa Ligi kura çekiminden bir görüntü. (Arşiv)
UEFA Avrupa Ligi kura çekiminden bir görüntü. (Arşiv)

Galatasaray bu en iyi dört takım arasında yer alamadığı için, Fenerbahçe ise Avrupa Ligi grubunu ikinci bitirdiği için seribaşı olamayacaklar.

FENERBAHÇE VE GALATASARAY’IN MUHTEMEL RAKİPLERİ

  1. Arsenal
  2. Chelsea
  3. Sevilla
  4. Valencia
  5. Villarreal
  6. Real Betis
  7. Frankfurt
  8. Bayer Leverkusen
  9. Inter
  10. Napoli
  11. Benfica
  12. Genk
  13. Zenit
  14. Salzburg
  15. Dinamo Kiev
  16. Dinamo Zagreb (Fenerbahçe ile eşleşemiyor)
Bu gönderiyi Instagram'da gör

🇹🇷 Fenerbahçe mağlubiyete rağmen turladı.

gzt Spor (@gztspor)'in paylaştığı bir gönderi ()