Giuliano için Fenerbahçe ne kadar ödedi?

​Giuliano için Fenerbahçe ne kadar ödedi?
​Giuliano için Fenerbahçe ne kadar ödedi?

Fenerbahçe, Zenit forması giyen 10 numara Giuliano'yu renklerine bağladı. Peki, 4 yıllık sözleşme imzalayan futbolcu için Fenerbahçe, Rus kulübüne ne kadar ödeyecek?

Fenerbahçe geçtiğimiz gün Zenit kulübüyle Giuliano konusunda el sıkıştı. Kulüpler ‘satın alma opsiyonuyla kiralama’ konusunda anlaşınca Sambacı İstanbul’a geldi. Cumartesi günü Giuliano Victor De Paula kulüp tesislerini gezip, sağlık kontrolünden geçerken ilginç bir haber gündeme bomba gibi düştü.

Trabzonspor devreye girdi

Trabzonspor, Giuliano için Zenit’e 10 milyon Euro bonservis bedeliyle teklifte bulundu. Bunun üzerine Zenit’in teklifi kabul ettiği bilgisi ortalığa yayıldı. Bu gelişmelerin ardından Fenerbahçe yöneticileri futbolcu ve kulübüyle anlaşıldığını Trabzonspor’un ortalığı karıştırdığını açıkladı.

Kiralamaktan vazgeçildi

Akşam saatlerinde ise Giuliano resmi sözleşmeye imza attı. Ancak sözleşmede bir değişiklik bulunuyordu… Daha önce açıklandığı gibi Giuliano kiralık olarak değil bonservisiyle Fenerbahçeli oldu.

7 milyon Euro’luk bonservis

Kulüpten yapılan anlaşmada Brezilyalı futbolcuyla 4 yıllık sözleşme imzalandığı ve Zenit’e 7 milyon Euro bonservis bereli ödeneceği belirtildi.

FIFA’ya başvuruda bulundular

Bu gelişmelerin ardından ise gözler Trabzonspor cephesine çevrildi. Bordo-mavili kulüp FIFA’ya hemen bir başvuruda bulundu. Karadeniz temsilcisi başvuru sırasında ise Zenit’le imzaladıkları belgeyi delil olarak kullandı.

Fenerbahçe'den KAP'a yapılan resmi açıklama:

Kulübümüz, daha önce kiralık olarak kadromuza katılması için görüşmelere başlanan orta saha oyuncusu Giuliano Victor De Paula ve kulübü Zenit ile yapılan görüşmeler sonucunda futbolcunun bonservisiyle kulübümüze transferi konusunda her konuda anlaşma sağlamıştır.

Bu bağlamda 27 yaşındaki orta saha ile 4 yıllık sözleşme imzalanmıştır.

Brezilyalı futbolcu Giuliano Victor De Paula ile imzalanan sözleşmenin camiamıza hayırlı olmasını diliyor, futbolcumuza Çubuklu ile başarı ve şampiyonluklar diliyoruz.