Gomis'in Başakşehir maçındaki gol sevincinin nedeni belli oldu!

​Gomis'in Başakşehir maçındaki gol sevincinin nedeni belli oldu!
​Gomis'in Başakşehir maçındaki gol sevincinin nedeni belli oldu!

Kimisi savaştan kimisi kıtlıktan kaçan, Daha iyi bir yaşam sahip olmak için Avrupa'ya yola çıkan göçmenlerin bazılarının Libya'da köle pazarında satıldıkları ortaya çıkmıştı. Bu olaydan sonra tüm dünya ayağa kalkarken futbol dünyası da bu olaya kayıtsız kalmadı. Gomis de bu olaya tepkisiz kalmayan isimler arasındaydı.

Dünyanın dört bir yanındaki zor şartlardan kaçarak Avrupa'ya son umut gözüyle bakan göçmenlerin dramı, her geçen gün farklı bir boyut kazanıyor. Bazıları zorlu yolculuklar sırasında yaşamını yitirirken; bazılarının ise Libya'daki köle pazarlarında satıldığı ortaya çıktı. Dünya kamuoyunda büyük çaplı bir infial oluşturan bu olaya, futbol dünyası da duyarsız kalmadı.

Galatasaray'ın Fransız golcüsü Gomis, Başakşehir maçında attığı golden sonra her zamanki aslan kükremesi sevinci yerine bu hareketi yapınca herkes nedenini merak etmişti.

Karşılaşma sonrasında bu sevincin nedeni Gomis'in yaptığı açıklama ile belli oldu. Yıldız oyuncu Instagram'da bir açıklama yayınlayarak neden bu hareketi yaptığını anlattı.

Açıklamada gol sevincinin fotoğrafını paylaşan Gomis, “Dünkü maçta takımım adına gol atma başarısını yaşadım. Yenilgi veya galibiyet fark etmeksizin, dün ruhum ve hislerim Libya ve Paris’te kölelik adı altındaki iğrençliğe karşı yürüyenlerin yanındaydı. Gözlerimi kapatıp yumruğumu yükselttim ve attığı golü böyle kutlamak istedim. Çok üzgünüm. Siyah insanların acısı ne zaman son bulacak?” sözleriyle Libya'da yaşananlara sessiz kalmadı.

DÜNYA YILDIZLARI DA SESSİZ KALMADI

Sakatlığı nedeniyle Manchester United'ı Eylül ayından bu yana yalnız bırakan Paul Pogba, hafta sonunda takımının Newcastle United'ı 4-1 yendiği maçta formasına kavuştu. Kırmızı Şeytanlar'ın 3. golüne imza atan Pogba, gol sevinciyle dikkat çekti.Ellerini kelepçelenmiş şekilde poz veren Pogba, bunun anlamını daha sonra sosyal medya hesabından açıkladı.

Fransız oyuncu, Libya'daki köle pazarlarında satılan isimleri unutmadığını dile getirdi ve "Geri döndüğüm için çok mutluyum. Dualarım, Libya'daki kölelikten acı çekenlerle birlikte. Belki Allah sizin yanınızda olur ve bu zalimlik son bulur" açıklamalarını yaptı.

Olaya duyarsız kalmayan bir diğer isim ise Geoffrey Kondogbia oldu. Valencia'nın Espanyol'u 2-0 yendiği maçta takımının ilk golünü atan orta saha oyuncusu Geoffrey, durumu protesto etmek için “Futbol dışında satılık değilim” yazılı bir tişört giydi.

Kondogbia, bu resmi sosyal medyadan paylaşırken, "Libya'da sömürülen insanlara destek" yazdı ve hashtag olarak da "özgürlük" ifadelerini kullandı.

3 puntos ! Gracias Dios 🙏🏿 #larebellionestenmarche Apoyo a las personas explotadas en Libia #Libertad

Geoffrey Kondogbia (@geoffreykondogbia)'in paylaştığı bir gönderi ()