Kuzey Kore Lideri Kim'in hangi takımı tuttuğu ortaya çıktı

Kuzey Kore liderinin tuttuğu takım belli oldu.
Kuzey Kore liderinin tuttuğu takım belli oldu.

Son yıllarda yaptığı hareketlerle dünya gündemine oturan Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un’un tuttuğu futbol takımıyla ilgili bir iddia ortaya atıldı.

İngilizlerin saygın gazetelerinden The Sun'a göre, Kuzey Kore lideri Premier Lig'in sıkı takipçilerinden ve Kim'in tuttuğu takım da Premier Lig'de mücadele ediyor.

İtalyan senatör Antonio Razzi, Kuzey Kore liderinin Premier Lig ekiplerinden Manchester United’ı desteklediğini söyleyerek “Takımın hiçbir maçını kaçırmıyor” dedi.

Yakın çevresine Kuzey Kore'nin futbol alanında büyük yatırım yapacağını belirten lider, dünya çapında gerçekleştirilen büyük turnuva ve organizasyonları asla kaçırmıyor.

Füze ve bomba denemeleriyle dünya gündemine oturan liderin Kırmızı Şeytanların hayranı olduğunu ileri süren The Sun, Manchester United'ın rakiplerinin dikkat etmesi gerektiğini ifade etti.

Kuzey Koreli liderin bonservisi Cagliari'de forma giyen Kuzey Koreli Han Jwang-song’u özel olarak takip ettiğini dile getiren Razzi, “Bana Kuzey Kore’nin sürekli evrim geçiren bir ülke olduğunu ve Jwang-song’un ilk oyuncu olduğunu söyledi” ifadesini kullandı.

Cagliari, 19 yaşındaki Kuzey Koreli futbolcuyu Serie B ekiplerinden Perugia'ya kiraladı. Daha önce İtalyan basını da Kim Jong-un'un Kuzey Koreli genç futbolcudan dolayı Cagliari'ye sempati duyduğunu iddia etmişti.

Kaynak: CNN Türk