Almanlar, Mesut Özil'i unutamıyorlar!

Arşiv: Mesut Özil
Arşiv: Mesut Özil

2018 Dünya Kupası'nda Almanya'nın turnuvaya grup aşamalarında veda etmesinin ardından başarısızlığın tek sorumlusu olarak gösterilen Mesut Özil, Recep Tayyip Erdoğan ile ortaya çıkan görüntülerinin ardından çirkin saldırılara maruz kalmıştı. Türk asıllı Alman milli futbolcu ise yaşananların ardından bir süre sessizliği korusa da Almanya Milli Takımı'nı bırakma kararı almıştı. Özil, her ne kadar bir kalemde milli takım defterini kapatmış olsa da Almanlar henüz Mesut Özil'i unutamamış gözüküyor...

Almanya Milli Takım'ı ile Mesut Özil arasında geçen sezon itibarıyla başlayan sancılı süreç, Türk asıllı Alman futbolcunun milli takım kariyerine bir gece yaptığı açıklamayla ani bir şekilde son vermesiyle tamamlanmıştı.

Alman basınına göre; Panzerler'in 2018 Dünya Kupası'nda hayal kırıklığına uğratmasının en büyük sorumlusu olan Mesut Özil, yıllarca futbol takımına hizmet ettiği ülkede inanılmaz eleştirilerin hedefinde yer alıyordu. Ancak 30 yaşındaki orta sahanın milli takımı bırakmasında bardağı taşıran son damla bu değildi.

ALMANLAR FOTOĞRAFI HAZMEDEMEDİ

Yaz aylarında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, düzenlediği Londra seyahatinde ziyaret eden Özil; Cenk Tosun ve İlkay Gündoğan, Erdoğan ile birlikte fotoğraf çektirdi. Türk asıllı oyuncuların Erdoğan ile verdiği bu görüntüyü sindiremeyen Alman basını ise inanılmaz bir karalama kampanyası başlattı.

Yıldız futbolcu, Londra'ya ziyaret gerçekleştiren Cumhurbaşkanına Arsenal forması hediye etmişti.
Yıldız futbolcu, Londra'ya ziyaret gerçekleştiren Cumhurbaşkanına Arsenal forması hediye etmişti.

Tüm bu yaşananların ardından açıklama yapan Arsenalli yıldız oyuncu, her türlü eleştiriye açık olduğunu ancak değerlerinin sorgulanmasına anlam veremediğini dile getirirken milli takımı bıraktığını duyurarak tarihi bir kararın altına imza attı.

TAKIM OTOBÜSÜNDE HALA ADI YAZIYOR

Arsenal'da forma giyen yıldız isim, milli takımı bıraksa da Almanlar henüz kendisini unutamamış gibi görünüyor. Panzerler'in geçtiğimiz Pazartesi günü Hollanda'yla oynayacağı maç öncesinde Leipzig'de ortaya çıkan bu görüntü sosyal medyayı salladı.

Yaz aylarında Almanya Milli Takımı'nı bıraktığını açıklayan Mesut Özil'in adı, hala takım otobüsünde yer alıyor...
Yaz aylarında Almanya Milli Takımı'nı bıraktığını açıklayan Mesut Özil'in adı, hala takım otobüsünde yer alıyor...

Mücadelenin kafilesinde yer alan tüm oyuncuların ve teknik heyetinin isminin yazılı olduğu takım otobüsündeMesut'un adının da olması dikkat çekti. Almanların bu gafı, sosyal medyada büyük alay konusu oldu.

Bu gönderiyi Instagram'da gör

Pray. Wait. Trust. 🤲🏼 #M1Ö #Mashallah #ما شاء الله

Mesut Özil (@m10_official)'in paylaştığı bir gönderi ()