Penaltı canavarı Harun Tekin

Harun Tekin mücadele öncesinde tribünleri selamlıyor.
Harun Tekin mücadele öncesinde tribünleri selamlıyor.

Fenerbahçe forması giyen Harun Tekin, Zenit karşısında kurtardığı penaltıyla galibiyetin mimarı oldu. Yetenekli eldiven, Süper Lig ve UEFA Avrupa Ligi'nde karşılaştığı son 19 penaltının 10'unu, yani %53'ünü kurtarmış oldu.

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe'nin başarılı kalecisi Harun Tekin, UEFA Avrupa Ligi son 32 turunda Zenit karşısında bir penaltı kurtarışı daha yaptı.

Zenit mücadelesinde 42. dakikada Sebastian Driussi'nin yerde kaldığı pozisyonda penaltı düdüğü çaldı. Topun başına geçen Mak, vuruşunu Harun Tekin’in soluna yaptı ancak yetenekli eldiven kalesini gole kapattı.

Mak’ın vuruşunu iki hamlede kontrol eden Harun Tekin, sarı lacivertli takım adına maçın kırılma anına imza atmış oldu. Yayıncı kuruluş yorumcusu Mehmet Demirkol, o anlar ve Harun Tekin için ‘Kedi gibi demek budur” yorumunda bulundu.

Son yıllarda Bursaspor forması altında yaptığı penaltı kurtarışlarıyla adından sıkça söz ettiren Harun, Fenerbahçe kariyerindeki ilk penaltısını da Trabzonspor karşısında kurtarmıştı.

HARUN TEKİN'İN PENALTI İSTATİSTİĞİ

  • Opta verilerine göre Harun Tekin, Süper Lig ve UEFA Avrupa Ligi'nde karşılaştığı son 19 penaltının 10'unu, yani %53'ünü kurtardı. Opta'nın gol beklentisi (xg) modeline göre bir penaltının gol olma ihtimali %79'dur.

Harun, 2014-15 sezonu başından bu yana ligin en çok penaltı kuraran kalecisi konumunda. 29 yaşındaki file bekçisi, bu süreçte 24 kez penaltı atışıyla karşı karşıya kaldı ve 11 tanesini kurtardı.

Bu gönderiyi Instagram'da gör

⛔ #HarunTekin

gzt Spor (@gztspor)'in paylaştığı bir gönderi ()