Quaresma'yı "içtima" yakacak: 4-5 maç ceza gelebilir!

Quaresma'yı "içtima" yakacak: 4-5 maç ceza gelebilir!
Quaresma'yı "içtima" yakacak: 4-5 maç ceza gelebilir!

Beşiktaş'ın Fenerbahçe ile oynadığı Türkiye Kupası mücadelesinde Josef de Souza'ya yumruk atıp kırmızı kart gören Quaresma, oyunda kalmayı sürdürdü ve aynı eylemi bir kez daha yaptı. Bu olayın ardından Portekizli yıldızın kaç maç ceza alacağı ise merak konusu oldu.

Türkiye Kupası'nda Beşiktaş ile Fenerbahçe maçındaki olaylı maçın 52. dakikasında Josef de Souza'ya yaptığı hareketin ardından kırmızı kartla oyun dışında kalan Ricardo Quaresma'nın kaç maç ceza alacağı merak konusu oldu.

Disiplin Kurulu'na sevk edilecek olan Portekizli yıldız Ricardo Quaresma'ya 4-5 maç ceza gelmesi gündemde. Kural dışı hareketi nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 43. maddesi doğrultusunda "şiddetli hareket"ten ceza alacak olan Quaresma'nın "İçtima" maddesi başını yakacak.

İÇTİMA MADDESİYLE CEZA KATLANACAK

Oyundan atılmasının ardından sahada kalıp yumruk atma eğilimine devam eden Quaresma'nın cezası katlanacak. Josef de Souza'ya attığı yumruktan sonra sahadan çıkmayıp Mehmet Ekici'ye de aynı eylemi uygulayan Quaresma'nın cezası "Fiillerin bir bütünlük arz etmesi halinde en ağır cezayı gerektiren ihlal için öngörülen cezaya hükmedilir ve öngörülen ceza yarısına kadar artırılabilir" maddesiyle ceza daha da katmerlenecek.

Şiddetli hareketten en az 3 maç ceza çıkması kesin olan Quaresma'nın cezası, böylece içtima maddesi ile birlikte 4-5 maça kadar yükselecek.

"TAHRİK"TEN CEZASI İNDİRİLEBİLİR

Ricardo Quaresma'yı kurtarabilecek tek nokta ise, tahrik maddesi olacak. Ricardo Quaresma'nın yaşanan olayda "tahrik" olduğuna kanaat getirilmesi durumunda, verilecek ceza 3'te birine kadarinecek.