Rakamlarla Mesut'u 'ıslıklayan' Alman tribünü!

Mesut Özil
Mesut Özil

Geçtiğimiz günlerde ırkçılığa maruz kaldığını söyleyerek Almanya Milli Takımı'nı bıraktığını açıklayan Türk asıllı Alman futbolcu Mesut Özil, Almanya'da haftalık olarak çıkan Der Spiegel adlı derginin kapağında yer aldı. Derginin yaptığı kamuoyu anketinin sonuçları ise herkesi şaşırtmayı başardı.

2018 Dünya Kupası'ndan önce Londra'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile çektirdiği fotoğraf sonrasında Almanya'nın gündemine oturan Türk asılı Alman futbolcu Mesut Özil, Almanya'nın ünlü dergilerinden Der Spiegel'in kapığında yer aldı.

Dergi, Mesut Özil ile yaşanan olaylara 11 sayfa ayırırken 'Yabancılaşma' başlığını kullandı. Der Spiegel'in yaptığı kamuoyu anketinin sonuçları, Almanların ırkçılığa olan bakış açısını bir kez daha gözler önüne sermiş oldu.

Sonuçlara göre, 3 Almandan 2'si (%63) Özil'in milli takımı bırakmasına üzülmediğini, %58'i ise Özil'in dediği gibi kendisine ırkçılık yapıldığını kabul etmediğini belirtti. Bu sonuçların ardından Alman toplumunun ayrımcılığı içselleştirdiği ve normalleştirdiği görüşleri de yaygınlaştı.

Der Spiegel 'Yabancılaşma' konulu sayısında, Almanya'da tanınmış Türkiye kökenli politikacı, yazar, sanatçı ve iş insanlarının ayrımcılık konusundaki görüşlerine yer verildi.