Sabri'den inanılmaz istatistik: Birçok yıldızı solladı

Sabri Sarıoğlu
Sabri Sarıoğlu

Sezon başında Galatasaray'dan Göztepe'ye transfer olan Sabri Sarıoğlu, şu an ligin en çok isabetli orta açan sağ beki konumunda.

Galatasaray'da yaptığı ortalar isabetli olmadığı için alay konusu haline gelen tecrübeli futbolcu Sabri Sarıoğlu, Göztepe'de ise bu alanda ligin en iyisi oldu.

Sabri; Caiçara, Mariano, GökhanGönül, Isla, Pereira gibi yıldızlara fark atarak ligin en çok isabetli orta yapan sağ beki oldu.

Fanatik'in haberine göre, 14 yıl formasını giydiği Galatasaray'dan gönderildikten sonra Süper Lig'in yeni ekibi Göztepe'nin yolunu tutan Sabri Sarıoğlu adeta ikinci baharını yaşıyor. İzmir temsilcisindeki performansıyla yeniden milli takıma kadar yükselen, performansıyla takımına çok önemli katkı yapan 33 yaşındaki futbolcu, Süper Lig'e de damgasını vurmayı başardı. Öyle ki Sabri geride kalan 20 hafta sonunda Süper Lig'in maç başına en fazla isabetli orta yapan oyuncusu olmayı başardı.

MAÇ BAŞINA 1.2 İSABETLİ ORTA

Kendisinin yerine transfer edilen Mariano'nun yanı sıra Gökhan Gönül, Caiçara, Pereira gibi önemli isimleri geride bırakan tecrübeli sağ bek, maç başına 1.2 isabetli orta ile ligin bu alanda en iyisi konumunda bulunuyor.

Son Trabzonspor maçında teknik direktör Tamer Tuna tarafından sol açıkta görev yapan Sabri'ye bu alanda en yakın olan isim ise 1.1'le Kasımpaşalı Popov. Mariano 0.9'ile bu ikiliyi takip ederken Gökhan Gönül ve Trabzonlu Pereira gibi oyuncular yarışta epey geride kalmış durumda.