Tarık Ongun'u yaralayan Galatasaraylı taraftar öğretmen çıktı!

Tarık Ongun'u yaralayan taraftar öğretmen çıktı
Tarık Ongun'u yaralayan taraftar öğretmen çıktı

Galatasaray - Fenerbahçe maçında yardımcı hakem Tarık Ongun'u yaralayan taraftarın kimliği belirlendi. Kırklareli'de ikamet ettiği öğrenilen taraftarın, öğretmen olduğu bilgisine ulaşıldı.

Spor Toto Süper Lig’in 9. Haftasında oynanan Galatasaray – Fenerbahçe derbisinde yaşanan tribün olaylarının ardından ilginç bir gerçeğe ulaşıldı.

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre; müsabakanın yardımcı hakemi Tarık Ongun’a yabancı madde atarak başından yaralayan iki taraftarın kimliği belirlendi. Yapılan tespit neticesinde, taraftarlardan birinin öğretmen olduğu ortaya çıktı.

Fotoğraf: AA
Fotoğraf: AA

Olay ile ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturma çerçevesinde İstanbul Spor Güvenliği Şube Müdürlüğü'ne yabancı cismi atan taraftarın bulunması talimatı verildi.

Polisin yaptığı çalışma sonucu cismi atan bir kişinin kimliği L.M.Y. olarak belirlendi. Mevcutlu olarak adliyeye getirilen şüpheli ifadesi ardından serbest bırakıldı.

İkinci şüphelinin ise Kırklareli'nde ikamet eden ve öğretmen olduğu belirlenen D.B olduğu bilgisine ulaşıldı. Mevcutlu olarak İstanbul Adliyesi'ne getirilen bu şüpheli de soruşturmayı yürüten İstanbul Spor Savcısı Asım Ekren'e ifade verdikten sonra serbest kaldı.

Fotoğraf: AA
Fotoğraf: AA

OLAYLAR NASIL GELİŞMİŞTİ?

Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin 58. dakikasında Galatasaraylı futbolcu ve taraftarların penaltı beklediği pozisyonda hakem Cüneyt Çakır'ın kararı, 'Devam' olmuştu. Bu kararın ardından çılgına dönen Galatasaraylı taraftarlar, yardımcı hakem Tarık Ongun'un üzerine yabancı cisimler atılmıştı.

Yabancı cisimlerden biri kafasına isabet eden Ongun yerde kalırken oyun bir süre durmuştu. Mücadele, verilen kısa aranın ardından kaldığı yerden devam etti. Ongun da oyuna geri döndü.

Fotoğraf: AA
Fotoğraf: AA