Tudor'un başarısının sırrı ortaya çıktı

​Tudor'un başarısının sırrı ortaya çıktı
​Tudor'un başarısının sırrı ortaya çıktı

Ligde fırtına gibi esen ve takıma oynattığı futbolla büyük alkış alan Igor Tudor bunu nasıl başarıyor? İşte Igor Tudor'un Galatasaray'ın başarılı olmasını sağlayan sırrı...

Galatasaray Teknik Direktörü Igor Tudor'un başarısının sırrı: 20 saniye. Hırvat teknik adam, maçlarda oyuncularından 20 saniye içinde topu rakipten kapmalarını istiyor.

Futbolcular sahada rakiplerine saldırıyor ve kısa süre içinde topa sahip oluyor. Sonrasında ise usta ayaklar iş başına geçiyor ve rakipler avlanıyor. Galatasaray'ın hücum hattındaki Rodrigues, Belhanda gibi isimler Gomis'i pozisyona sokuyor.

Ancak, Galatasaray'ın Bursaspor maçındaki performansı galibiyete rağmen Tudor'u tatmin etmedi. Bursasporlu futbolcular, Galatasaray maçında 20 saniyenin üzerinde 8 kez topu ayağında tutmayı başardı.

ŞOK PRES BAŞARIYA GÖTÜRÜR

Hırvat hocanın bu rakamı Karabükspor maçında 5'e düşürmek istediği öğrenildi. Avrupa'nın dev kulüplerinden Barcelona, Chelsea ve Manchester City'de de bu sistem uygulanıyor.

Başarıya giden yol şok presten geçiyor. Galatasaray, Süper Lig'de sadece Antalyaspor'a puan verdi. O maçta rakibinden 22 kez 20 saniyenin üzerinde top kaptı.

Kaynak: Sabah