Barcelona'nın kaderi belli oluyor: Messi nerede oynayacak?

​Barcelona'nın kaderi belli oluyor: Messi nerede oynayacak?
​Barcelona'nın kaderi belli oluyor: Messi nerede oynayacak?

Kritik Katalonya referandumu yarın yapılacak. Bu referandum Barcelona'nın da kaderini belirleyecek. Eğer bölge İspanya'dan ayrılırsa, İngilizler ve Fransızlar Barcelona'yı kendi liglerinde görmek istiyorlar.

İspanya'da tüm gözler yarın yapılacak kritik Katalonya Referandumu'nda. Futbol dünyasının gözü de bu referanduma kitlenmiş durumda çünkü Barcelona'nın akıbeti de bu referandumla belli olacak.

Bu sene İspanya ve İspanya Futbol Federasyonu’nun kafasını meşgul eden Katolanya’nın bağımsılık akıbeti Barcelona futbol takımını da yakından ilgilendiriyor.

Yarın gerçekleşecek referandumda Katalonya bağımsızlığı için evet oyları kazanırsa, Barça’nın La Liga’dan atılacağı gündeme gelmişti. Bu doğrultuda başta Fransa ve İngiltere Futbol Federasyonu, Katalan devine İspanya’da oynama izni verilmezse ligine katmak için büyük uğraş içerisine girecek.

KARARI KULÜPLER VERECEK

Barcelona’nın başka ligde oynama konusu ile ilgili olarak Katalan Spor Bakanı Gerard Figueras, "Referandumdan bağımsızlık çıkarsa kulüpler nerde olacaklarına kendileri karar verecek. İngiltere Premier Lig ve Fransa Ligue 1 seçenekler arasında" ifadelerini kullandı.