Ünal Aysal mı Dursun Özbek mi?

​Ünal Aysal mı Dursun Özbek mi?
​Ünal Aysal mı Dursun Özbek mi?

Son dönemin en çok tartışılan kulüp başkanlarından Dursun Özbek, Ünal Aysal’ın gerisinde mi kaldı? Galatasaray tarihi için hangi başkanın attığı adım daha önemli?

Son yıllarda Galatasaray camiasının en çok eleştirdiği isimlerin başında hiç kuşkusuz başkan Dursun Özbek geliyor... Camianın önde gelen birçok ismi Özbek'in başkanlık görevine devam etmemesi gerektiğini ifade ediyor. Gelin hep birlikte geleceği tartışma konusu olan Özbek ile eski başkanlardan Ünal Aysal'ı karşılaştıralım.

2011'de başkanlık koltuğuna oturdu
İş adamı Ünal Aysal 14 Mayıs 2011'de Galatasaray Başkanı seçildi. Göreve gelir gelmez büyük hedefler sıralayan Aysal görev süresi boyunca vaatlerinin çoğunu yerine getirdi.
2011'de başkanlık koltuğuna oturdu İş adamı Ünal Aysal 14 Mayıs 2011'de Galatasaray Başkanı seçildi. Göreve gelir gelmez büyük hedefler sıralayan Aysal görev süresi boyunca vaatlerinin çoğunu yerine getirdi.
Şampiyonluk geldi
Galatasaray Aysal'ın başkanlığındaki 2011-2012 sezonunda şampiyonluğa ulaştı. Cim-Bom 2012-2013 sezonunda bir kez daha şampiyonluğa ulaştı.
Şampiyonluk geldi Galatasaray Aysal'ın başkanlığındaki 2011-2012 sezonunda şampiyonluğa ulaştı. Cim-Bom 2012-2013 sezonunda bir kez daha şampiyonluğa ulaştı.
‘Çilek’ yağmuru
Aysal ve yönetimi görev süreleri boyunca Wesley Sneijder, Didier Drogba ve Muslera gibi önemli isimleri kadroya dahil etti.
‘Çilek’ yağmuru Aysal ve yönetimi görev süreleri boyunca Wesley Sneijder, Didier Drogba ve Muslera gibi önemli isimleri kadroya dahil etti.
2014’te veda etti
O dönemde istenmeyen adam haline gelen Ünal Aysal 28 Ekim 2014'te başkanlık görevinden ayrıldı.
2014’te veda etti O dönemde istenmeyen adam haline gelen Ünal Aysal 28 Ekim 2014'te başkanlık görevinden ayrıldı.
Şampiyonluklar yaşadı
Aysal'lı Cim-Som iki Süper Lig, 2 Süper Kupa ve 1 Türkiye Kupası zaferi yaşadı.
Şampiyonluklar yaşadı Aysal'lı Cim-Som iki Süper Lig, 2 Süper Kupa ve 1 Türkiye Kupası zaferi yaşadı.
‘Eleman’ savaşı
Aysal döneminde hafızalara kazınan bir olay da gerçekleşti. Dönemin başkanı Aysal ve teknik direktör Fatih Terim arasında ‘eleman’ gerginliği yaşandı.
‘Eleman’ savaşı Aysal döneminde hafızalara kazınan bir olay da gerçekleşti. Dönemin başkanı Aysal ve teknik direktör Fatih Terim arasında ‘eleman’ gerginliği yaşandı.
Görevden ayrıldı
Dursun Özbek 2011 yılında Ünal Aysal yönetiminde yer aldı ancak daha sonra kendi isteğiyle görevden ayrıldı.
Görevden ayrıldı Dursun Özbek 2011 yılında Ünal Aysal yönetiminde yer aldı ancak daha sonra kendi isteğiyle görevden ayrıldı.
Başkan yardımcılığı görevi
2014 yılında Duygun Yarsuvat başkanlığındaki Galatasaray'da Dursun Özbek'in görevi başkan yardımcılığıydı.
Başkan yardımcılığı görevi 2014 yılında Duygun Yarsuvat başkanlığındaki Galatasaray'da Dursun Özbek'in görevi başkan yardımcılığıydı.
Özbek başkanlık koltuğuna oturdu
Özbek, 23 Mayıs 2015'te gerçekleştirilen secimle kulüp başkanlığına seçildi.
Özbek başkanlık koltuğuna oturdu Özbek, 23 Mayıs 2015'te gerçekleştirilen secimle kulüp başkanlığına seçildi.
Beklenenin gerisinde kalındı
Geride bıraktığımız sezon Galatasaray ligi  6.sırada tamamladı.
Beklenenin gerisinde kalındı Geride bıraktığımız sezon Galatasaray ligi 6.sırada tamamladı.
Tarihin en çok eleştirilen başkanlarından biri olan Dursun Özbek yaz transfer dönenimde gerçekleştirdiği transferlerle bir nebze de olsa taraftarın gönlünde yer edinmeye başladı. Söz verildiği gibi bir 'sürpriz' gerçekleşirse o zaman Özbek'in durumu çok daha farklı olacaktır. Her şeyi elbette zaman gösterecek…
Tarihin en çok eleştirilen başkanlarından biri olan Dursun Özbek yaz transfer dönenimde gerçekleştirdiği transferlerle bir nebze de olsa taraftarın gönlünde yer edinmeye başladı. Söz verildiği gibi bir 'sürpriz' gerçekleşirse o zaman Özbek'in durumu çok daha farklı olacaktır. Her şeyi elbette zaman gösterecek…