Çocuklara umut, hayallere kanat olmuş bir iyilik hareketi: Leyla'dan Sonra

Goethe şöyle der, “İyi bir şeyler yapmak için, önce iyilere inanmak gerekir.” İyiliğe ve iyilere inanmış tıp öğrencileri tarafından Onkoloji servisinde tanıştıkları Leyla ile başlayan bu hareket, şimdi 35 tıp fakültesinde aktif olarak çocuklara sevinç dağıtıyor.

'1 çocuk 1 dilek' sloganıyla yola çıkan İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Övgü Sinem Buğan, Yüsra Betül Medik ve Kübra İlicepınar'ın onkoloji servisinde tanıştıkları Leyla ile bir fikir yeşerdi kalplerinde. Fakat minik Leyla bir kandil akşamı alınan haberle melek gibi gitmişti bir başka aleme. Bu hazin olay üzerine daha fazla beklemeye vakitlerinin olmadığını gören bu 3 genç başlattı Leyla'dan Sonra'yı.



Önce İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladılar. Hastanede yatan kronik hastalıklı çocukları ziyaret ederek önce sohbet edip oyunlar oynadılar sonra da bir dileklerini gerçekleştirmeye talip olduklarını söylediler. Kimisi top istedi, kimisi bisiklet, kimi de ünlü biriyle tanışmayı diledi. Ve mucize gibi tek tek hayat buldu dilekleri.



İyilikler, iyileri buldu ve dalga dalga büyüdüler. Tamamı öğrencilerden oluşan ve gönüllülük esasına dayalı bu hareket, 34 fakültede aktif olarak ilerlerken, 21 tıp fakültesinde ise başlaması için çalışmaları devam etmekte. Leyla'dan Sonra, şimdiye kadar 2 bin'den fazla çocuğun dileğini gerçekleştirdi. Dileriz temiz ve halis niyetlerle çıkılan bu yol daha pek çok çocuğun yüzüne tebessüm, hayatına umut olur.

Leyla'dan Sonra'yı 'www.leyladansonra.com' adresinden ve sosyal medya hesaplarından takip edebilirsiniz.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >