Birçok ödül alan “Kalandar Soğuğu" isimli film 16 Eylül’de vizyona girecek

Kalandar Soğuğu
Kalandar Soğuğu

Yönetmenliğini Mustafa Kara’nın yaptığı merakla beklenen “Kalandar Soğuğu” sinemaseverlerle buluşuyor.

Başta Uluslararası Tokyo Film Festivali olmak üzere birçok festivalde ödülle taçlandırılan “Kalandar Soğuğu” Türkiye'de vizyona giriyor.

Ödüllere doymuyor

                                    Birçok ödül alan film hakkında Kara, “İşçi sineması, popüler sinema, komedi sineması ya da sanat sineması alanında bir ayrım yapacak olursak bizim filmimiz, sadece insanı eğlendirmenin ötesinde insanın kadim hikayesini anlatan bir öykünün peşinde. Filmimiz dünyanın en önemli seçkin festivallerinden Tokyo Film Festivali'nde en iyi yönetmen ve en iyi film ödülünü aldı. Dünya prömiyerine böyle başladı. Bu festivallere başvurmak seçilmek oldukça zor. Daha sonra Fransa, Premier Plans D'Angers'de jüri özel ödülü, daha sonrasında Antalya Film Festivali'nde başrol oyuncumuz en iyi erkek oyuncusu, kadın oyuncumuz en iyi kadın oyuncu, görüntü yönetmenlerinin aldığı bir ödül ve arkasından en iyi müzik ödülü aldık. Sonrasında da İstanbul Film Festivali'nde en iyi yönetmen, en iyi erkek oyuncu, en iyi görüntü yönetmeni, en iyi kurgu ödülü aldık. Devamında Hollanda'da Rode Tulp Film Festivali'nden en iyi yönetmen ödülünü aldık ve filmimizin festival süreci devam ediyor” ifadelerini kullandı.
Ödüllere doymuyor Birçok ödül alan film hakkında Kara, “İşçi sineması, popüler sinema, komedi sineması ya da sanat sineması alanında bir ayrım yapacak olursak bizim filmimiz, sadece insanı eğlendirmenin ötesinde insanın kadim hikayesini anlatan bir öykünün peşinde. Filmimiz dünyanın en önemli seçkin festivallerinden Tokyo Film Festivali'nde en iyi yönetmen ve en iyi film ödülünü aldı. Dünya prömiyerine böyle başladı. Bu festivallere başvurmak seçilmek oldukça zor. Daha sonra Fransa, Premier Plans D'Angers'de jüri özel ödülü, daha sonrasında Antalya Film Festivali'nde başrol oyuncumuz en iyi erkek oyuncusu, kadın oyuncumuz en iyi kadın oyuncu, görüntü yönetmenlerinin aldığı bir ödül ve arkasından en iyi müzik ödülü aldık. Sonrasında da İstanbul Film Festivali'nde en iyi yönetmen, en iyi erkek oyuncu, en iyi görüntü yönetmeni, en iyi kurgu ödülü aldık. Devamında Hollanda'da Rode Tulp Film Festivali'nden en iyi yönetmen ödülünü aldık ve filmimizin festival süreci devam ediyor” ifadelerini kullandı.
Çekimler 2012’de başladı

                                    Çekimleri 2012 kışında başlayan film, 2014'te tamamlandı. Yönetmen Mustafa Kara, “Filmi 2012'den itibaren 2014'e kadar her mevsim Trabzon'a gelerek tamamladık” dedi.
Çekimler 2012’de başladı Çekimleri 2012 kışında başlayan film, 2014'te tamamlandı. Yönetmen Mustafa Kara, “Filmi 2012'den itibaren 2014'e kadar her mevsim Trabzon'a gelerek tamamladık” dedi.
Hikaye Karadeniz’de geçiyor

                                    16 Eylül'de vizyona girecek olan filmde; Karadeniz'in bir dağ köyünde yaşayan Mehmet ve ailesinin hayata tutunma mücadelesi anlatılıyor.
Hikaye Karadeniz’de geçiyor 16 Eylül'de vizyona girecek olan filmde; Karadeniz'in bir dağ köyünde yaşayan Mehmet ve ailesinin hayata tutunma mücadelesi anlatılıyor.
Kalandar Soğuğu

                                    Yönetmen: Mustafa Kara
Senaryo: Mustafa Kara-Bilal Sert
Yapımcı: Nermin Aytekin
Oyuncular: Haydar Şişman, Hanife Kara, İbrahim Kuvvet, Temel Kara, Muzaffer Şen, Hasan Fehmi Hızal, Ahmet Turan, Tuncer Salman, Nuray Yeşilaraz
Film müziğinin bestecisi: Eléonore Fourniau
Kalandar Soğuğu Yönetmen: Mustafa Kara Senaryo: Mustafa Kara-Bilal Sert Yapımcı: Nermin Aytekin Oyuncular: Haydar Şişman, Hanife Kara, İbrahim Kuvvet, Temel Kara, Muzaffer Şen, Hasan Fehmi Hızal, Ahmet Turan, Tuncer Salman, Nuray Yeşilaraz Film müziğinin bestecisi: Eléonore Fourniau
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >